Labdarúgás

Extra átigazolási lehetőséget kapnak az Ukrajnában játszók – sajtóhír

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.03.07. 07:40

Skót sajtóértesülés szerint júniusra halasztják a Skócia–Ukrajna világbajnoki pótselejtezőt, az Ukrajnában szereplő labdarúgók számára pedig megnyitnak egy rendkívüli átigazolási időszakot. – írja az m4sport.hu.

Scottish Sun idézi Darijo Srnát, a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatának igazgatóját, aki szerint Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke azt mondta neki, hogy az európai és a nemzetközi (FIFA) szövetség már döntött arról, hogy júniusra halasztják a március 24-ére kiírt glasgow-i mérkőzést, a döntést pedig napokon belül bejelentik.

Az ukrán szövetség csütörtökön kérte a FIFA-tól és az UEFA-tól, hogy halasszák el a vb-pótselejtezőt. A mérkőzés győztese Ausztriával vagy Walesszel játszik a november 21-én kezdődő katari vb-n való részvételért. A világbajnokság csoportbeosztását a tervek szerint április 1-jén tartják Dohában. Miután Oroszország múlt csütörtökön háborút indított Ukrajna ellen, az ország labdarúgása teljes mértékben leállt, a bajnokságokat felfüggesztették.

A FIFA és az UEFA a háború kitörését követően eltiltotta a nemzetközi tornáktól és versenysorozatoktól az orosz futballklubokat és a válogatottat. Utóbbi így nem léphet pályára a vb-pótselejtezőn Lengyelország ellen. Az oroszok csütörtökön fellebbeztek a szankciók ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS).

A játékosként 134-szeres horvát válogatott Srna szintén Ceferinre hivatkozva azt is hozzátette, hogy az Ukrajnában futballozó játékosok számára megnyitnak egy rendkívüli átigazolási időszakot annak érdekében, hogy a szünetelő bajnokság alatt más csapatoknál játéklehetőséghez juthassanak.

Forrás: m4sport.hu

Kapcsolódó témák: #háború | #labdarúgás | #Nagyvilág | #Oroszország | #Ukrajna |