Exkluzív interjút adott a Győr+ Médiának a teniszvilág új csillaga, Marozsán Fábián

Pécskai István Fotó: huntennis.hu
2023.05.16. 16:48

Az egész világot elkápráztatta teljesítményével Marozsán Fábián! A magyar teniszező szenzációs játékkal, az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai sportági sikerét aratva 7:3, 7:6-ra diadalmaskodott a világelső spanyol Carlos Alcaraz fölött a Rómában zajló ATP 1000-es tornán.

A világranglista 135. helyén álló Marozsán ezzel bejutott a legjobb 16 közé a tornán, s 19:45-kor majd a horvát Borna Coriccsal mérkőzik meg. A magyar játékos a találkozó előtt exkluzív interjút adott a Győr+ Médiának.

,,Nehéz felfogni, hogy sikerült legyőznöm Alcarazt. Reggeli közben beszélgettünk az edzőmmel, hogy ez vajon most tényleg megtörtént-e. Nem szabad ugyanakkor persze messzemenő következtetéseket levonni az eredményből. Egy évben egy-két olyan nap van egy teniszező életében, amikor minden összejön egy meccsen, ez most számomra ilyen volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfelem pedig nem játszott a legjobban. Persze nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. Sokan gratuláltak, köztük Dzsudzsák Balázs labdarúgó és a Valmar együttes – mesélte Marozsán Fábián a Győr+ Médiának.

A teniszező elmondta, a siker elsősorban a kemény munkának köszönhető. A teniszedzések és a fizioterápia mellett hetente több órát tölt el a konditeremben, a regenerációra és a mentális felkészítésre is komoly hangsúlyt fektet. Komoly céljai vannak az elkövetkezendő időszakra nézve.

,,Sok munkával jár az élsport, de nagyon szeretem csinálni. Minél hamarabb szeretnék bekerülni a top 100-ba. Nagy álmom, hogy Grand Slam-torna főtábláján szerepelhessek. És persze a mostani versenyhez hasonlóan szeretnék minél több ATP-tornán rajthoz állni. Nagyon sokat jelent számomra, hogy a családom mindenben támogat, és persze az edzőmnek és a stábomnak is köszönettel tartozom” – fogalmazott Marozsán Fábián, aki csapatszinten továbbra is győri színekben versenyez a hazai szuperligában.

Kapcsolódó témák: #tenisz |