Év sportolója gála: mutatjuk a legjobbakat! – FOTÓK!

Győr+ MTI/Illyés Tibor
2023.01.10. 07:47

A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött.

Katona Renáta, Szűcs Luca, Battai Sugár, Pusztai Liza a női kardcsapat tagjai 

Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot.

Marco Rossi

A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki.
A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Papp Bianka úszó nyert. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Papp Bianka

Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszás szervezői vehették át.

Torzsás Ádám

Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől.

Fábiánné Rozsnyói Katalin

A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.

Keleti Ágnes
Kapcsolódó témák: #év sportolója | #gála | #MSÚSZ |