Európa-bajnok az U17-es leány vízilabda-válogatott

Győr+ Fotó: waterpolo.hu
2023.08.06. 10:36

A magyar leány vízilabda-válogatott nyerte a törökországi Manisában rendezett U17-es Európa-bajnokságot.

Szombat este a spanyolok ellen ugrott medencébe az U17-es leány vízilabda-válogatott a korosztály manisai Európa-bajnokságának döntőjében. A két csapat a csoportban már találkozott egymással, akkor 15–8-ra nyertek a magyar lányok.

A finálé első felében nem bírtak egymással a felek, mindkét oldalon három-három gól esett a nagyszünetig. A harmadik negyedben azonban három góllal ellépett ellenfelétől a dr. Sike József által irányított gárda, és ezt az előnyét a mérkőzés végéig megőrizte, így megérdemelt, 11–8-as sikert aratott, és Európa-bajnoki aranyérmet szerzett – írja a Nemzeti Sport.

A viadal hivatalos eredményközlője szerint Sike József együttese a szombati döntőben a négy gólt szerző Hajdú Kata vezérletével 11-8-ra győzte le a spanyol csapatot.

Ez a magyar generáció halmozza a sikereket, ugyanis korábban az U15-ös korosztályban szintén Európa-bajnoki címet nyert, tavaly pedig az U16-osok között világbajnok volt – írja az MTI.

U17-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, MANISA
Döntő

Magyarország–Spanyolország 11–8 (1–1, 2–2, 6–3, 2–2)
Gólok: Hajdú 4, Tiba 3, Kardos L., Lendvai, Kardos D., Lendvay, ill. Claveria 4, Temprano, Penalver, Almeda

AZ EURÓPA-BAJNOK U17-ES LEÁNYVÁLOGATOTT
Kapusok: Eikel Anna, Torma Luca
Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca, Gulyás-Oldal Emma, Hajdú Kata, Horváth Zsófi, Kardos Dominika, Kardos Laura, Kiss Patrícia, Lendvai Natasa, Lendvay Zoé, Sóti Lili, Tiba Panna, Varró Eszter, Zantleitner Helga

Kapcsolódó témák: #női vízilabda |