ETO-s játékos kerülhet a világ legerősebb bajnokságába

Győr+ Fotó: ETO FC
2024.06.25. 21:01

Rachel McCarthy, a győriek támadójátékosa júliustól az amerikai NWSL ligában folytathatja. Az ETO kiválósága a szezonban 8 gól rúgott, jelentősen hozzájárult a csapat 2023/24-es szezonban elért második helyezéséhez.

Óriási dolog, ha egy adott sportágban valaki, a világ legerősebb bajnokságában szerepelhet. Nos, Rachel McCarthy, az ETO FC Győr játékosa, júliustól az amerikai női labdarúgó profi ligában (NWSL) folytatja majd pályafutását a Dallas Trinity csapatában – írja az eto.hu.

Természetesen az ETO szakmai vezetőinek szemét és munkáját dicséri, hogy McCarthy az elmúlt szezont Győrött töltötte, játszott és fejlődött, olyannyira, hogy most egy amerikai topcsapat, a Dallas Trinity szerződteti remek feltételekkel. A 23 éves amerikai támadó, az ETO-ban, 12 bajnoki mérkőzésen és 3 kupatalálkozón lépett pályára, amelyeken összesen 8 gólt szerzett. 
Az új idényben szintén nem lesz már a győri együttesben, a kanadai Maya Ladhani sem, aki összesen 28 tétmérkőzésen szerepelt, amelyeken 11 góllal segítette a csapatot. Ugyancsak távozik a klubtól az egy éve érkezett középpályás, Zágonyi Barbara is, aki 27 találkozón szerepelt kezdőként vagy csereként a győri együttesben, 8 mérkőzésen volt végig a pályán, gólt nem szerzett. 

Mindhárom játékosunk kupagyőztesként és bajnoki ezüstérmesként távozik, köszönjük nekik az elmúlt időszakot, és sok sikert kívánunk számukra az új klubjukban!

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |