ETO: Pünkösdkor indul a harc a bajnoki címért

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.05.24. 12:01

Története során először lehet aranyérmes az NB I-ben az ETO FC Győr női labdarúgócsapata. Az együttes május 29-én, pünkösd hétfőn, 18 órakor a budapesti Groupama Arénában a Ferencváros ellen lép pályára a bajnoki döntő első mérkőzésén.

A két győztes mérkőzésig tartó zöld-fehér aranycsata második találkozója aztán június 1-jén, csütörtökön, 17.45 órakor kezdődik a győri stadionban. Az esetleges harmadik mérkőzés június 4-én, újra a fővárosban lenne. Az ETO tavaly és idén is elhódította a Magyar Kupát. Elképesztő lenne, ha ebben a az idényben a NB I-et is megnyerné a győri együttes, amely parádés formában futballozik a tavasszal.

,,Sűrű így a menetrend, esetlegesen hat nap alatt három mérkőzést kell játszani. Enyhén szólva sem szerencsés, szakmai és marketing szempontból sem indokolható, főleg annak tudatában, hogy a férfiaknál az NB II-es osztályozó két találkozóját, egy hét különbséggel rendezik meg – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC női szakágvezetője. A döntővel kapcsolatban a tavalyi önmagamat tudom idézni, a kupagyőzelem volt számunkra a torta, a bajnoki fináléba jutással már hab is van rajta, hogy aztán arany vagy ezüst morzsa kerül majd rá, hamarosan kiderül. Részemről már semmiféle nyomás nincs a csapat irányába, hiszen, amit eddig elértünk, az már önmagában is csodálatos. A Ferencváros sporttörténeti tettel, hibátlan teljesítménnyel menetelt be a döntőbe, így a bajnoki cím egyértelmű esélyese, a lányaink viszont nagyon fogadkoznak, hogy felborítják a papírformát. Most is nagyon fiatal a csapatunk, ám a tavalyi finálé óta azért jóval tapasztaltabbak lettek játékosaink, ráadásul egy éven belül, immáron a negyedik döntőnket vívjuk, amely országosan is egyedülálló. Számítunk az egyre népesebb szurkolótáborunk támogatására.”

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás | #NBI |