ETO: Kétgólos vereség a Sparta ellen

Pécskai István Fotó: Sparta Praha
2024.02.03. 11:13

Lejátszotta idei első előkészületi mérkőzését az ETO FC Győr élvonalbeli labdarúgócsapata. Az ellenfél a cseh BL-induló Sparta Praha volt, amely ellen idegenben is remekül helytállt a tartalékos győri együttes.

A mérkőzésen jól kezdett az ETO, amely a Borók – Öreg, Nagy F., Kovács L., Frajtovics, Süle, Sali, Ladhani, Savanya, Vachter, Rajkovics kezdőcsapattal lépett pályára. Csereként Spilenberg, Szabová, Horváthová, Kern és Nagy Sz. kapott lehetőséget. Sérülés miatt Krizsán, Kocsán, Vida, Zágonyi és Petrovics sem tudott játszani.

A 20. percben Süle lépett ki a cseh védők között, zavartalanul törhetett kapura, de a hazai hálóőr nagyot mentett. Öt perccel később egy erősen vitatható büntetőt ítélt a Sparta javára a játékvezető, amelyet Borók bravúrral hárított. Aztán a 31. percben egy lecsorgó labdára csapott le Kozarova, és a hálóba talált (1-0).

Fordulás után nagy győri helyzettel folytatódott a találkozó, Ladhani keresztbe lőtt labdájára Süle érkezett, de közeli perdítését bravúrral védte a hazai kapus. A lüktető mérkőzésen győri részről kimaradtak a lehetőségek, ami megbosszulta magát, mert a 77. percben Rammie beállította a 2-0-ás végeredményt.

Egyenlő erők küzdelmében a helyzeteit jobban kihasználó cseh csapat kerekedett felül ellenfelén, s nyert 2-0-ra a nagy iramú találkozón.

,,Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, amelyen két hibánkat góllal büntette az ellenfél, míg nekünk több jó lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Örömteli, hogy végig kiváló hozzáállást mutatott a csapat. A helyzetkihasználás kivételével mindenben egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, az otthon megszokottnál sokkal nagyobb tempóban” – értékelt Dörnyei Balázs, az ETO vezetőedzője.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |