ETO-játékosok a Nemzetek Ligájában

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.09.19. 11:31

Idei ötödik bajnoki mérkőzését is megnyerte az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata, így jelenleg hibátlan teljesítménnyel áll a táblázat élén.

Nehéz találkozón van túl az ETO, hiszen múlt szombaton egy nagyon kellemetlen stílusban játszó ellenfelet sikerült legyőznie. Az Astra HFC egy rutinos csapat, amely kemény védekezésével, szervezett játékával mindenki számára veszélyes. Bár a győri együttes végig nagy mezőnyfölényben játszott, a kapu előtt ezúttal nem volt elég koncentrált, így nehezen darálta be a vendégeket. A két gólos hazai siker természetesen teljesen megérdemelt, hiányérzete csak azért lehet a szurkolóknak, mert a sok helyzetből, még bőven futotta volna újabb győri találatokra. 

Az ETO FC-nél folyó munkát dicséri az a tény is, hogy nagyon sok játékosa kapott meghívót a különböző válogatottakba. A magyar felnőtt válogatott, a nők számára először megrendezendő Nemzetek Ligájában lép pályára, szeptember 22-én Albániában, míg szeptember 26-án, 19.30 órakor, a budapesti Hidegkuti stadionban, Írország vendégeskedik majd Budapesten. A keretbe eredetileg öt győri játékos, Kovács L., Vida, Savanya, Süle és Vachter kapott helyet, de aztán a napokban, Nagy F. számára is megérkezett a meghívó. Miután Frajtovic a szerb-, Semanova a szlovák válogatottban szerepel szintén NL-mérkőzéseken, míg Kern és Petrovics az u19-es magyar válogatottal utazik el Skóciába, Szabová pedig a szlovák u19-es válogatott tagja, az elkövetkezendő időszakban, minimális létszámmal dolgozhat majd a győri szakmai stáb. 

Ráadásul Borók már egy hete beteg, Nagy Sz. arcműtétje után egyelőre külön edzéseket végezhet, Kocsán pedig a bajnoki szünetet kihasználva, egy fogászati beavatkozáson esik majd át. A héten így a kapusokon – Halla, Krizanova, Spilenberg – kívül, összesen öt mezőnyjátékos – Öreg, Ladhani, Zágonyi, Sali, Ézsely -, kezdte meg az tréningeket. 

A válogatottak nemzetközi szereplése miatt egyébként három hétig szünetelni fog a bajnokság – legközelebb Szegeden szerepel az ETO -, jövő szombaton 14 órakor viszont lesz tétmérkőzése a zöld-fehéreknek, mert a Magyar Kupában, Csepelen lépnek majd pályára, ahol a tét, a legjobb nyolc közé jutás. 

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női foci |