Labdarúgás

ETO győzelem, Priskin mesterhármas

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.11.26. 06:42

A WKW ETO FC Győr csapatkapitánya és egyben gólfelelőse, Priskin Tamás a Szeged hálóját is megrezgette, ráadásul nem is egyszer, hanem háromszor, így oroszlánrészt vállalt a fölényes győzelemből.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – WKW ETO FC Győr 0-4 (0-2)

Szeged, Szent Gellért Fórum zártkapus mérkőzés. Vezette: Takács J. (Horváth R., Tőkés).

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Varga B. – Ódor, Moga, Deák, Mohl, Germán (Rózsahegyi 86’), Oláh, Simon Á. (Gajdos 79’), Dobos (Dobronoky 79’), Grumics, Varga Sz. (Gréczi 46’). Vezetőedző: Dobos Barnabás.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez, Vashkeba (Múcska 88’), Kiss M., Berki (Farkas B. 83’), Sipőcz (Vankó 70’), Priskin, Májer (Vitális 83’). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Priskin (38’, 53’, 56’), Májer (43’).

Már a mérkőzés első pillanataiban látszódott, hogy a Szeged a védekezésre fekteti a hangsúlyt. Az első percekben ismerkedtek egymással a csapatok, de már korán átvette az ETO a mérkőzés irányítását és a hazai térfélen járatták a labdát.

Az első komoly helyzet a 11. percben adódott Priskin előtt, amikor a nagyon aktívan játszó Májer tekert a fejére, de közelről, ziccerben a kapus ölébe bólintott. 25 perc után feljavult a Szeged játéka, többször szépen vitték fel a labdát, de helyzetet egyszer sem tudtak kialakítani Gundel-Takács Bence kapuja előtt.

Az első félidő vége felé már pontosabbak voltunk a befejezéseknél. A 38. percben Priskin Tamás kapott egy labdát a szegedi tizenhatos vonalánál, a védők nem támadták meg, a győri gólfelelős pedig két tolás után gyönyörűen tekert a hosszúba 0-1.

A játékrész vége előtt megduplázták az előnyüket a zöld-fehérek. Berki elé kerül a labda az oldalvonal mellett, aki felnézett, majd pontosan tekert középre, az érkező Májer közelről a kapuba bólintott 0-2. Az egyetlen hazai helyzetre a 46. percig kellett várni, amikor egy félpályáról fellőtt szabadrúgásba Simon Ádám tudott bele csúsztatni, de Gundel-Takács a helyén volt, és könnyedén hárított.

A második negyvenöt percre aktívabban jött ki a Szeged, mint azt mutatta előtte. A legnagyobb hazai helyzet az 50. percben alakult ki, amikor Grumicot nem tudtuk szerelni az oldalvonalnál, centerezése megtalálta Dobost, aki elől gyönyörűen mentettek a a győri védők.

Ezután visszavette az ETO az irányítást. A félpályánál Berki gyorsan végzett el egy szabadrúgást, Priskin elé tálalt, aki magabiztosan lőtte ki a kapu jobb oldalát 0-3. Három perccel később Berki próbálkozott lövéssel, de nem találta el jól a labdát, ami így Priskin elé került, a csapatkapitány fejjel igazított egyet a labdán, majd közelről a hálóba lőtte azt, megszerezve saját maga harmadik, míg csapata negyedik gólját 0-4. Ezután még voltak próbálkozásai a Szegednek, a legnagyobb a 83. percben adódott Grumic előtt, aki ziccerben közelről a kapu mellé lőtt. Több lehetőség már nem adódott egyik csapat előtt sem, így teljesen megérdemelten nyerte meg az ETO mérkőzést.

Csató Sándor: Gratulálok a csapatnak a teljesítményhez és a hozzáálláshoz. Az első perctől kezdve az történt amit mi akartunk, uraltuk a játékot. Nagyon stabilan védekeztünk, jól járattuk a labdát, a kontráink pedig életveszélyesek voltak. Szép gólokat szereztünk, úgyhogy megérdemelt győzelmet arattunk.

Fotó: eto.hu

Nagyon jó formában futballozik az eltiltása után is Priskin Tamás, aki szerda este Szegeden is megmutatta, hogy nem jön zavarba a kapu előtt, hiszen a csapat négy góljából hármat magára vállalt.

Nehéz összecsapásra számítottunk előzőleg” – kezdte a rutinos gólvágó. „Szerencsére már az első félidőben 2-0-s vezetésre sikerült szert tennünk, emellett úgy érzem, hogy nagyon jól jöttünk ki a második játékrészre és sikerült megdupláznunk az előnyünket, ezáltal úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Mindenképp ki kell emelni Berki Istvánt, hiszen mind a négy gólpasszt ő adta, úgyhogy nyilván ez az ő és a csapat érdeme is. Én voltam, aki befejezte a támadásokat, aminek nagyon örülök, de ezért hatalmas köszönet jár a társaknak is.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |