Női labdarúgás

ETO-győzelem Fehérváron

Fotó: MOL Fehérvár FC
Győr+
2022.09.10. 20:08

A Simple Női Liga 4. fordulójában Fehérváron vendégszerepelt az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol a második játékrészben fölényét kihasználva, magabiztosan győzni tudott.

MOL Fehérvár FC – ETO FC Győr 1-5 (1-1)
Székesfehérvár, MOL Aréna 200 néző.
V.: Bognár R. (Kovács P., Dévai).

MOL Fehérvár FC: Terestyényi – Bognár, Szehofner (Balla 90’), Pécsi, Szabó B., Jánosi, Földvári, Kozma (Farkas G. 69’), Romanoczki, Kántor (Réthalmi 46’), Simon F.
Vezetőedző: Gajdóczi Tibor.

ETO FC Győr: Borók – Öreg, Kaziupa, Kovács L. (Nagy F. 62’), Savanya (Fél P. 82’), Süle (Sali 69’), Herczeg, Malesevic (Kern 62’), Vida (Cameron 62’), Siklér, Khimych.
Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Kozma (10’) ill. Herczeg (49’, 86’), Malesevic (30’), Khimych (33’), Cameron (84’).

A világbajnoki selejtezők miatt két hetet szünetelt a bajnokság. Az ETO számára furcsa időpontban folytatódott, hiszen Fehérváron délelőtt került megrendezésre a találkozó. Betegség és sérülés miatt ezúttal Németh Loretta, Török Noémi és Petrovics Petra nem lehetett a keret tagja.

A mérkőzést a győr csapat kezdte aktívabban, az első tíz percben több nagy gólszerzési lehetőséget is kihagyott az együttes, Süle jó néhány alkalommal gólhelyzetben hibázott. Az első hazai akció góllal végződött, sorozatos győri védelmi hibát kihasználva, Kozma egyébként erőtlen lövése talált utat a kapunkba 1-0.

Ezután is az ETO irányította a játékot, de több újabb lehetőség is kihasználatlanul maradt, a kapu előtt nem koncentráltak eléggé a győri lányok. Aztán a 30. percben Malesevic ballábas lövése a kapu oldalába hullott 1-1. Két perccel később már fordított is az ETO, Siklér indítása után Khimych ugrott ki a védők között és a kapussal szemben szépen helyezett a hálóba 1-2.

A 43. percben Süle szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, több védőt maga mögött hagyva, ballábas lövése azonban centiméterekkel elkerülte a kaput.

Fordulás után is győri rohamokkal folytatódott az összecsapás, a 48. percben Öreg nagy lendülettel tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A megítélt tizenegyest Herczeg értékesítette 1-3. Az 50. percben Süle újabb lövése kerülte el nem sokkal a kaput. A 60. percben Herczeg tizennyolc méteres bombája a felső lécen csattant. A 65. percben Khimych szólója után az egész mérkőzésen remekül védő Terestyényi bravúrral hárított. A 74. percben Khimych húszméteres lövése találta el a felső kapufát. A 83. percben Öreg harcossága után a labda a tizenhatoson belül Cameron elé került, aki egy szép csel után magabiztosan lőtt a kapuba 1-4. A 86. percben egy gyors bedobást követően Cameron lódult meg a bal oldalon, beadása üresen találta Herczeget, aki üresen lőtt a kapuba 1-5.

A 90. percben harmadik kapufáját érte el a zöld-fehér csapat, ezúttal Herczeg tizenkilenc méteres lövése a jobb kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A délelőtti mérkőzésen nehezen pörgött fel a győri csapat, sok pontatlanság és kihagyott helyzet jellemezte ekkor a csapat játékát, amelyből hiányzott a kellő koncentráció. A magabiztos idegenbeli siker és a győzelem mindenképpen értékes, a teljesítmény viszont csak közepesnek minősíthető.

Az ETO továbbra is listavezető az első osztályban, ami jövő héten a budapesti Kelen SC gárdáját fogadja.

Dörnyei Balázs: – Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, végig uraltuk a játékot, de egy kontratámadást rosszul védekeztünk le, több hiba volt egymás után, amiből az ellenfél megszerezte a vezetést. Ami pozitívum, hogy nagyon gyorsan tudtuk fokozni a tempót, és gyakorlatilag az első félidő végére felőröltük a Fehérvárt. A második játékrészben is jó tempóban játszott a csapat, rúghattunk volna még több gólt is, volt sok helyzetünk és kapufáink. Igaz, kontrákból a hazaiak is veszélyesek tudtak lenni, de egy ilyen válogatott játékosok hiányában töltött másfél hét után nem volt ez rossz teljesítmény, persze vannak hibák, főleg a kontrák levédekezésén kell még dolgoznunk, de összességében nem nyújtott rossz teljesítményt a csapat.

Forrás: ETO FC Hiavatalos Facebook oldala
Fotó: MOL Fehérvár FC

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |