Női kézilabda

ETO – Fradi döntőt rendeznek a Magyar Kupa döntőjében

Fotó: Győri Audi ETO KC
MTI
2022.05.28. 19:47

A Siófok kis híján elcsípte a Ferencvárost az elődöntőben, a mieink nagyon simán jutottak túl a Dunaújvároson.

A bajnok győriektől Kari Brattset és Jelena Despotovic, a DKKA keretéből Bulath Anita, Takács Cecília, Jana Sustková és Hlogyik Petra hiányzott.

A vártnál is hamarabb eldöntötte a meccset az ETO, amely az első két újvárosi találatra a csapatkapitány Anne Mette Hansen vezérletével héttel válaszolt, és úgy tűnt, már a találkozó harmadánál tízgólos különbséget alakít ki. Erre végül nem került sor, mert a Dunaújváros is játékba lendült és egyre több sikeres támadása volt. Ambros Martín győri vezetőedző egy-két kulcsjátékosát pihentette a vasárnapi fináléra, így az egyébként kevesebb lehetőséghez jutó Háfra Noémi sok időt töltött a pályán, amit három góllal hálált meg.

A második félidő legelején már tíz gól volt közte, majd tovább nőtt a különbség, mert az újvárosiak ki nem kényszerített hibákkal is segítették ellenfelüket. Az utolsó percben már húsz volt közte, a vége pedig 39-18 lett.

Anne Mette Hansen nyolc, Linn Blohm hat góllal járult hozzá az ETO sikeréhez, Laura Glauser ötven (18/9), Amandine Leynaud negyven (15/6) százalékos védési hatékonysággal zárt. A túloldalon Matucza Gabriella és Krupják-Molnár Beatrix is négy gólt lőtt.

A Ferencváros is döntőbe jutott a női kézilabda Magyar Kupában, de korántsem simán. A Fradi 21-21-es rendes játékidőt követően csak hétméterespárbajban győzte le a Siófok csapatát.

Korábban:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC 21-21 (11-12) – hétméteresekkel 4-3

A vasárnapi program:
a 3. helyért: Siófok-Dunaújváros 15.00
döntő: Győr-Ferencváros 17.45

Galéria: Kovács Anikó

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC |