ETO: fölényes siker a második felkészülési meccsen

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.07.05. 14:09

Magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata második felkészülési mérkőzésén a szlovák másodosztályú Somorja ellen Dunaszerdahelyen.

A 2. percben a szlovákok próbálkoztak először, Owusu lövését magabiztosan védte Ruisz. Három perccel később megszerezte a vezetést a győri csapat: Kiss M. jobboldali szögletére Tóth R. érkezett középen, aki szép mozdulattal a hálóba lőtt (1-0). A 30. percben Demjanovich kapott remek labdát, lövését Ruisz bravúrral védte. A 39. percben Riqelme távoli bombáját tolta a kapu fölé Ruisz. Az első félidő végén Hanzli és Olejnik játszott össze, utóbbi kevéssel tekert a kapu mellé. A 49. percben a csereként beálló Huszár vezette rá egy védőre a labdát, majd futtában tizenhét méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (2-0).

Négy perccel később Kiss M. szabadrúgása kevéssel kerülte el a kaput. A következő percben Ruisz remek ütemben mozdult ki a kapujából, és egy ígéretes somorjai támadás végén védeni tudott. Az utolsó negyedórában Csontos találta telibe a jobb kapufát. Tíz perccel a vége előtt Bumba ment el a baloldalon az alapvonalig, középre adott, ahol az érkező Huszár a kapuba passzolt, ezzel kialakítva a végeredményt (3-0).

,,Jó mérkőzést játszott a csapat. Kissé fáradtak voltunk, de a felkészülés ezen szakaszában ez normális. Láttunk jó dolgokat, de olyanok is előjöttek, amin javítanunk kell még. Folytatjuk tovább a munkát, hogy hasonlóan jól haladjon a felkészülés, mint eddig” – értékelt Antonio Munoz vezetőedző.

ETO FC Győr – STK Samorín 3-0 (1-0)

Dunaszerdahely, MOL Academy.

ETO FC Győr: Ruisz (Pap 60’) – Kovács M. (Buna 60’), Szujó (Szépe 60’), Anatolij (Deákovits 30’, Keresztes 60’), Tamás K. (Csontos 60’), Tóth R. (Anton 60’), Vingler (Tuboly 60’), Kiss M. (Moharos 60’), Csóka (Mitring 46’, Bumba 60’), Hanzli (Lacza 60’), Olejnik (Huszár 45’). Vezetőedző: Antonio Munoz.

STK Samorín: Németh A., Drasko, Polins, Simon, Pancik, Riqelme, Szolgai M., Demjanovich, Ferle

Kapcsolódó témák: #edzőmeccs | #felkészülés | #labdarúgás |