NBII-es labdarúgás

ETO FC: győzelem a bajnoki rajton

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.08.01. 20:45

Vasárnap megkezdte szereplését a Merkantil Bank Ligában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata.

Klausz László együttese az újonc Tiszakécske gárdáját fogadta az ETO Stadionban vasárnap 19 órától.

A győri csapat alaposan átalakult a nyáron: új szakmai vezetés kezdte meg a munkát és a játékos keretben is több változás történt. A nyitófordulóban hazai pályán az NBII-es újonc Tiszakécske ellen természetesen mindenki jó bajnoki rajtban bizakodott.

Ennek megfelelően Szimcso már a hatodik percben veszélyeztetett, aztán kétszer is az egyik új ETO igazolás, a jelentős NBI-es múlttal rendelkező Bacsa Patrik került helyzetbe. Első kísérletét a 25. percben még bravúrral hárította a vendégek kapusa Holczer, aztán az első félidő hajrájában, a 41. percben már tehetetlennek bizonyult: a Priskinről megpattanó labdát Bacsa higgadtan helyezte el a bal alsóba. (1-0).

WKW ETO FC Győr – Tiszakécskei LC 1-0 (1-0)

WKW ETO FC GYŐR: Fadgyas – Kovács K., Fodor, Lipták, Barna – Bagi, Toma, Szimcso, Vitális – Priskin, Bacsa. Vezetőedző: Klausz László
TISZAKÉCSKEI LC: Holczer – Vachtler, Végső, Csáki, Farkas N. – Albert, Horváth A., Kovács B., Simon M. – Beliczky, Gyurján. Vezetőedző: Nagy Sándor

A szünet után hasonló képet mutatott a játék, rendre a vendégek kapuja előtt alakultak ki veszélyes helyzetek. Szimcsonak több lehetősége volt, az újabb góltól ismét csak a remek formában védő Holczer mentette meg a Tiszakécskét.

Nagy Sándor, a vendégek vezetőedzője a 64. percben kettős cserével igyekezett új lendületet adni csapatának. Váltott Klausz László is, a 70. percben a gólszerző Bacsa Patrik helyére Kulcsár Kornél érkezett.

A 75. percben a labda utat talált a győri kapuba, de szabálytalanság előzte meg a jelenetet, nincs gól.

A hátralévő negyed órában aztán már nem változott az állás, az ETO győzelemmel kezdte meg a bajnoki szezont, megérdemelten gyűjtve be a három pontot.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NBII | #WKW ETO FC |