ETO FC: fontos győzelem hazai pályán

Pulai Sarolta Fotó: MekliZ Fotó
2024.04.07. 19:57

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában az ETO FC Győr a Soroksár együttesét fogadta az ETO Parkban. Az első félidei játék után, a második játékrészben már acélosabb erőt képviseltek az együttesek. Egy büntetőnek és egy szép akciónak köszönhetően 2-0-ás győzelmet aratott az ETO.

A már-már nyáriasnak mondható vasárnap délután több mint ezernyolcszáz szurkoló látogatott ki a bajnoki találkozóra és ami jó hír, hogy az ultrák is visszatértek a lelátóra, így pazar hangulat mellett kezdődött meg a találkozó. 

ETO FC - Soroksár MekliZ

Az ETO a Ruisz, Tóth, Diarra, Bumba, Vianna, Csontos, Szépe, Boldor Kröhn, Kiss és Skvarka összeállítású csapattal kezdte a találkozót. A játékrészben inkább csak kóstolgatták egymást a játékosok, de érdemi helyzetet egyik együttes sem tudott kialakítani. Talán a vendégek kapufája borzolta a kedélyeket a lelátón. Így az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult. 

A második félidőre mindkét együttes nagyobb lelkesedéssel és elánnal érkezett. A 49. percben a vendégek, az 53 percben a győriek előtt adódott gólszerzési lehetőség se a helyzeteket nem tudta egyik csapat sem kihasználni. Az 56. percben azonban jött az áttörés, amikor a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához az egyik soroksári játékos, így büntetőhöz jutott az ETO. A tizenegyeshez Bumba állt oda, aki magabiztosan a bal alsóba lőtte a labdát, ezzel vezetést szerezve csapatának. 

Sok helyzetet alakított ki mindkét együttes, de a következő találatra a 90. percig kellett várni, ekkor Skvarka talált be a vendégek kapujába (2-0). A hosszabbításban még aggódott helyzet az ETO előtt, de az akcióból nem született találat, így 2-0-as győzelmet aratott a zöld-fehér együttes. 

Szergej Kuznyecov: “Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk tőle egy szervezett és jó ellenféllel találkoztunk. A csapat megmutatta a karakterét, és boldog vagyok hogy sikerült a második félidőben felülemelkedni ellenfelünkön. Elég fontos lépés ez nekünk, de van még hét összecsapás a végéig. Bízom benne, hogy minden egyes mérkőzéssel jobbak leszünk.

Köszönjük, hogy egyre többe jönnek ki a szurkolok és itt vannak velünk. Közösen tudjuk elérni a céljainkat, hogy újra az NBI-ben legyen a győri csapat.”

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #futball | #sport |