ETO FC: Bosszantó kezdés, remek folytatás

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.02.11. 12:01

Huszonöt percnyi, nehéz kezdést követően remek játékot produkálva, magabiztos győzelmet aratott a női csapat az Austria Wien otthonában játszott nemzetközi felkészülési mérkőzésen.

Austria Wien – ETO FC Győr 2-5 (2-2) 

ETO FC: Borók – Öreg, Nagy F. Frajtovic, Nagy Sz., Savanya, Sali, Süle, Ladhani, Vachter, White. Csere: Spilenberg, Szabová, Petrovics, Zágonyi, Kern, Rajkovic, Horváthová. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Frajtovic (2), White, Ladhani, Süle.

Az együttesből sérülés miatt továbbra is hiányzott Krizsanova, Vida, Kocsán, Kovács L. és McCarthy.

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés győri szempontból, a 10. percben egy felesleges szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet értékesítettek is 1-0. Nem sokkal később egy rossz kapuskirúgás után újabb találatot ért el az osztrák csapat, amely egy tíz méterről elvégzett közvetett szabadrúgást és egy ziccert is elhibázott a mérkőzés elején. Szerencsére ezután újra a régi ETO volt a pályán, és futószalagon alakította ki helyzeteit. A 30. percben White tört kapura, de a bécsi hálóőr nagy bravúrral hárított. A 32. percben viszont már gólnak örülhettünk, Savanya szabadrúgását Frajtovic fejelte a kapuba 1-2. A 34. percben Ladhani óriási helyzetben hibázott. A 42. percben aztán jött az egyenlítés, Savanya szöglete után White fejelt a kapuba 2-2. Fordulás után még nagyobb lendülettel játszott a csapat, a 47. percben Ladhani a felsőlécet találta telibe, majd Vachter közeli perdítését védte bravúrral a hazai kapus. A 48. percben Öreg szöglete után újra Frajtovic fejelt a kapuba, így már az előny a győrieknél volt 2-3. Az 50. percben White remekül tartotta meg a labdát, szépen tálalt Ladhani elé, aki a védők közül kiugorva higgadtan helyezett a kapuba 2-4. Az 56. percben újra a bécsi felsőlécen csattant a labda, ezúttal Süle bombája találta el a kapufát. Két perccel később egy remek akciót követően Savanya beadására Vachter érkezett, ám a kapus ismét nagyot védett. A 65. percben egy szép győri kombináció végén Öreg beadását Süle látványos fejessel juttatta a hálóba 2-5. Tíz perccel később már harmadszor is megrezdült a hazai kapufa, ezúttal White ballábas bombája csattant a keresztlécen. A mérkőzés hátralévő részében, a sok cserét követően is magabiztosan játszott a csapat és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Összességében egy hasznos mérkőzésen, magabiztosan győzött a 25 perc után, saját ritmusában játszó és rengeteg helyzetet kidolgozó ETO. Az együttes legközelebb egy hét múlva újra Bécsbe látogat, ahol a First Vienna gárdája ellen mérkőzik meg.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |