Kézilabda

Érvényesült a papírforma

Fotó: MTI//Illyés Tibor
Pulai Sarolta
2021.03.20. 22:00

A szerbek pénteki legyőzésével nagy lépést tettek az olimpia felé az oroszok. A szombati napon amennyiben legyőzik a papíron jóval esélytelenebb kazah válogatottat, biztos volt az út Tokióba a címvédőnek. Az orosz győzelemmel pedig a magyar kvalifikáció is biztossá válhatott a vasárnapi orosz-magyar mérkőzéstől függetlenül.

Az első félidő meglepetésre végig szoros eredményt hozott, így csak egy góllal, 17-16-ra vezetett az orosz csapat. A második félidőben sem tudta teljesen a megszokott játékát játszani a kék mezes együttes, de végül hét gólos győzelmet arattak

Kazahsztán válogatottja kezdte meg a szombat esti második mérkőzést és Alexandrova gólra is váltja az első támadást. De hamar átveszi a vezetést az orosz együttes, először Gabisova szerez egy egész pályás találatot, majd Formina talált be a kazah kapuba.

Nem adta könnyem magát a kazah csapat és a tizenkettedik percben egy három-nullás sorozattal átvette a vezetést. (7-8) Ekkor időt is kért az orosz szövetségi kapitány és ezután nehézkesen, de újra az orosz együttesnél volt az előny. A félidő hajrájára 11-11-es döntetlennel fordultak a csapatok. Folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, így a félidőben 17-16-ra vezettek az oroszok.

Fotó: MTI//Illyés Tibor

Sen indította útjára a labdát és Nikitina találatával két gólos előnyben volt a kék mezes válogatott. Fomina szélső lövéseire azonban nem talált megoldást a kazah csapat, kilencedik találatával négy gólra dolgozta előnyét az orosz nemzeti együttes. Közben a kapuban Kalinina védéseivel segíti együttesét. Hat perc után sikerült először bevennie a kazah válogatottnak az orosz kaput. Negyedórával a vége előtt tartotta négy gólos előnyét az orosz csapat. Az utolsó tíz percre 26-22-es orosz vezetéssel fordultak a csapatok. A hajrára növelte előnyét a kék mezes együttes és ekkor alakult ki a mérkőzés legnagyobb gól különbsége is. Az orosz válogatott végül 33-26-ra, azaz hét múlta felül a kazah csapatot.

Ezzel eldőlt, hogy a tornáról Oroszország és Magyarország nemzeti válogatottja jutott ki a Tokiói olimpiára.

Vasárnapi mérkőzések:

17:30 Szerbia – Kazahsztán

20:30 Magyarország – Oroszország

Kapcsolódó témák: #kézilabda |