Erősödik az Audi ETO kerete

Pécskai István O. Jakócs Péter
2023.02.19. 19:24

A Győri Audi ETO KC vezetőségének célja, hogy a zöld-fehér kézilabdacsapat továbbra is versenyben maradjon az európai élklubokkal. Ennek megfelelően az illetékesek igyekeznek megerősíteni a keretet.

Az NB I. mellett a Bajnokok Ligájában is a végső győzelemre törő egyesület legutóbb a norvég Emilie Hovden érkezését jelentette be. A világ- és Európa-bajnok szélső a dán Viborgot hagyja el az ETO kedvéért, amelyet a földkerekség legnagyobb női kézilabdaklubjának tart.

„Emilie Hovden a teljesítményével már korábban felhívta a figyelmünket, nyomon követtük pályafutását. A fiatal balkezes játékos Norvégiával mindent megnyert az elmúlt két évben, és idén a dán bajnokságban is meggyőzően teljesít. Csapata, a Viborg anyagi helyzetének instabilitása miatt lehetőségünk nyílt a megszerzésére már 2023 nyarától” – fogalmazott Endrődi Péter, a Győri Audi ETO KC ügyvezetője.

Nem Hovden az egyetlen klasszis, aki a nyártól új játékosként már a győri klubot erősíti: a francia Metztől érkezik a brazil Bruna de Paula, aki a belső posztok mindegyikén kiemelkedő teljesítményre képes. Bár a dán Anne Mette Hansen távozik, olyan kulcsjátékosokkal sikerült szerződést hosszabbítani, mint a dél-koreai Ryu Eun Hee, a holland Yvette Broch, Schatzl Nadine, Győri-Lukács Viktória és a francia Estelle Nze Minko. Szintén marad Győrben a közönségkedvencnek számító norvég Stine Oftedal és a svéd Linn Blohm is. Szülését követően a montenegrói Jelena Deszpotovics is hadra fogható, ugyanakkor gyermekáldás miatt a norvég Veronica Kristiansen és honfitársa, Silje Solberg nem bevethető. Utóbbit egyébként a korábban a visszavonulását bejelentő, de reaktivált francia Amandine Leynaud pótolja átmenetileg. Kérdés, hogy mi lesz Háfra Noémivel, aki jelenleg kölcsönben a dán Odensében szerepel, de súlyos sérülése miatt nem léphet pályára.

Nemcsak a játékoskeretben történtek és történnek jelentős változások: a spanyol Ambros Martín távozik a kispadról, s a nyártól már az Odensétől érkező dán Ulrik Kirkely irányítja vezetőedzőként a csapatot.

„Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy megkapom a lehetőséget a Győri Audi ETO KC irányítására. Az elmúlt évtized meghatározó csapatának vezetése nagy kihívás számomra, de nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem hinnék abban, hogy közösen sikeresek lehetünk. A klub tradíciói és jelene is nagy elvárásokkal teli, és ugyanez igaz a jövőre nézve is. Már nagyon várom a közös munkát nyártól” – nyilatkozta korábban Ulrik Kirkely.

A győri szurkolók bíznak benne, a következő szezonban is erős, még a mostani szezonban látottnál is masszívabb ETO-t láthatnak, amely minden sorozatban a csúcsra érhet.

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #kézilabda |