Erős győri nyitány a hazai vizes vb-n

Petrov Iván
2022.06.19. 13:30

Kiválóan kezdték a Győri Úszó SE versenyzői az idei világbajnokságot, amelyet Budapesten rendeznek.

Mint ismeretes, az idei évben Budapest ugrott be a FINA VB rendezésre, így 5 év után újra hazánk adhat otthont a legnagyobb vizes sportági ünnepnek.

A 2017-es vb-ről mindenkinek szuperlatívuszok jutottak eszébe, ezúttal azonban tudvalevő volt, 4 hónap alatt nem lehet megközelíteni az akkori rendezés színvonalát. Ennek ellenére, habár szerényebbek a külsőségek, a mezőny minősége rendkívül jó, nagy versenyeket, jó meccseket láthat a közönség, mindenkinek ajánljuk, váltson jegyet az eseményekre amíg még lehet.

A Győri Úszó SE 4 versenyzője (Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma, Szabó Szebasztián, Szentes Bence) és két edzője (Petrov Árpád és Iván) vesznek részt a többnapos viadalon.

Az első napon Sebestyén Dalmának és Szabó Szebasztiánnak szurkolhattunk.

Rendkívül sűrű mezőnyben Dalma 200 méteres női vegyesúszásban indult, a középdöntőben pedig délután a 14. helyen zárt.

“Az edzéseken nagyon jó időket úsztam az ellenőrző szetteken, csiszolnunk kell még a résztávokon. Örülök a középdöntőnek, de úgy hiszem idén még fogok ennél jobbat úszni!” – értékelte Sebestyén Dalma a versenyt.

Szabó Szebasztián 50 méteres férfi pillangóúszásban reggel és délután is szezoncsúcsot úszva, magabiztosan jutott előbb középdöntőbe, majd az 5. legjobb idővel döntőbe, az országos csúcsától mindössze 1 századmásodperccel elmaradva.

Szebasztián a 4×100 méteres férfi gyorsváltóban is érdekelt volt, reggel és délután egyaránt remekül teljesített, végül az ezüstéremtől mindössze pár tizeddel elmaradva ötödik helyen zártak a magyar fiúk.

“50 pillangón délutánra már majdnem összeállt minden, az igazat megvallva benne volt a lábamban még a váltó, holnap alszom egy nagyot, délelőtt átmozgatok és délután megpróbálok egy hibátlan versenyt úszni. Örülök, hogy minden úszásom jól sikerült, jó a hangulat, megyünk tovább” – összegezte Szabó Szebasztián az eddigi teljesítményt.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás | #vizes vb |