Érkezik: Bozovic és Dörnyei – végleges az ETO FKC jövő évi kerete

Győr+ Fotó: Győri ETO UNI FKC
2024.06.06. 11:09

Véget érnek a győri férfikézilabda csapat bejelentései az idei idényre. Az első osztályba frissen feljutott klubnál a következő szezonra olyan csapat összeállítása a cél, amely stabil tagja lesz az NBI-nek. Ennek jegyében csatlakozik az ETO-hoz a montenegrói balátlövő Milos Bozovic és a magyar jobbszélső Dörnyei Borisz.

A klub vezetése a szakmai stábbal szorosan együttműködve a következő NBI-es idényre olyan keretet állított össze, amely stabilan vág neki az első osztály küzdelmeinek.

„Többször beszéltünk róla, hogy a következő idény keretének kialakításakor az egyik legfontosabb célunk az volt, hogy olyan játékosok érkezzenek Győrbe, akik tapasztalataikkal és játéktudásukkal nagy segítségére lesznek az ETO-nak. Ezért örömmel jelentem be, hogy két külföldön is megfordult játékos fogadta el megkeresésünket, és csatlakozik együttesünkhöz. A magyar férfi kézilabda követőknek nem kell bemutatni a montenegrói Milos Bozovic-ot, hiszen több éven keresztül erősítette a Tatabánya együttesét. Milos tapasztalatával és nemzetközi rutinjával fontos szereplője lesz csapatunknak. Dörnyei Borisz pedig azon tehetséges magyar fiatalok közé tartozik, aki fiatal kora ellenére már több éves külföldi tapasztalattal rendelkezik. Nagy Martinnal remekül ki fogják egészíteni egymást a jobb szélen. Örülök, hogy Győrt választották új csapatuknak” – nyilatkozta Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC Kft. ügyvezetője.

„Amikor felvette Velem a kapcsolatot a győri klub vezetése és elmondták a terveiket és az elképzeléseiket a következő szezonról, rendkívül felkeltették az érdeklődésemet. A Győri ETO-INI FKC egy olyan egyesület, amely fejlődni és növekedni akar a következő években, úgy éreztem, hogy ez egy kihívás lesz az én számomra. Nagy magyarországi játéktapasztalattal rendelkezem, hiszen sok évet játszottam az NBI-ben, így azt gondolom, tudok segíteni a klubnak a fejlődésben és az előre lépésben. Úgy gondolom, hogy a következő szezonban jó csapatunk lesz, tapasztalt és fiatalabb játékosok kombinációjából. Nagyon izgatott vagyok, és remélem, hogy a győri szurkolók élvezni fogják a meccseinket, és sok győzelmet ünnepelnek velünk közösen a következő szezonban” – nyilatkozta Milos Bozovic

„Két szerbiai év után, úgy éreztem kell a váltás, és akkor jött a megkeresés Győrből. Miután a klubvezetés felvázolta a tervet és a jövő évek stratégiáját sokat nem kellett gondolkodnom. Egy ambiciózus klub, komoly tervekkel, amik nagyon szimpatikus voltak számomra.Erős keretünk lesz a jövő évben, amivel szeretnénk minél jobb eredményt elérni.Várom már, hogy megismerhessem az új csapattársaimat, a várost, és elkezdjük a szezont” – mondta Dörnyei Borisz.

A Győri ETO-UNI FKC kerete a 2024/2025-ös bajnoki szezonra:

Kapus: Bősz Dániel, Pásztor Imre

Jobbszélső: Dörnyei Borisz, Nagy Martin

Jobbátlövő: Balogh Zsolt, Dely Márton

Irányító: Dean Bombac, Fazekas Máté, Mátés István

Beálló: Ásványi Gellért, Gerdán Tibor, Vajda Huba, Uros Vilovski

Balátlövő: Milos Bozovic, Lang Zalán, Koncz András, Patrick Pieczonka

Balszélső: Hári Levente, Laurinyecz Balázs

Forrás: Győri ETO UNI FKC