Éppen tíz éve történt: a Fradit verve lett bajnok az ETO!

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.05.12. 20:15

Tíz évvel ezelőtt, éppen ezen a napon győzte le bajnoki mérkőzésen az ETO FC a nagy rivális Ferencváros gárdáját, mellyel biztossá vált, hogy a győri csapat elhódítja története negyedik bajnoki címét.

A bajnoki címet bebiztosító mérkőzést 2013. május 12-én rendezték az ETO Stadionban, közel 14.000 néző előtt. Az ETO listavezetőként várta a találkozót, és mivel délután a mieink legfőbb üldözője, a Videoton vereséget szenvedett Debrecenben, az ETO játékosai tudták: a Fradi legyőzésével elhódíthatják a bajnoki címet. Völgyi Dániel 11-esből szerzett góljával ez sikerült is, de a vége – a három piros lap miatt is – borzasztóan izgalmasra sikeredett. Előnyét megtartotta azonban az ETO, amely harminc év után lett újra az NB I aranyérmese. Lipták Zoltán, a csapat jelenlegi másodedzője a tíz évvel ezelőtti találkozón még a pályán küzdött az ETO-ért, felejthetetlen emlék marad számára a találkozó.

Fotó: eto.hu

Lipták Zoltán: – Csak pozitív emlékek jönnek elő, ha felidézem ezt a mérkőzést. Régóta várt már a klub arra, hogy újra bajnok legyen a csapat, a szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, szinte telt ház előtt játszottunk. Felfokozott hangulatú meccs volt, extázisban futballoztunk végig és Völgyi Dani góljával nyerni tudtunk. A lefújást követően a nézők berohantak a pályára, együtt ünnepeltük az elsőséget. Felejthetetlen emlék marad!

A tíz évvel ezelőtti mérkőzés jegyzőkönyve:

Győri ETO FC – Ferencváros 1-0 (0-0)

Győr, ETO-Park, 13.700 néző, vezette: Farkas Ádám (Bozó, Horváth R.)

ETO: Stevanovic (Molnár P. 46.) – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Kronaveter (Andric 46.), Pátkai, Kamber, Trajkovic (Dinjar 65.) – Varga R., Strestí­k.

Cserék: Kink, Dudás, Pilibaitis, Dordevic. Vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros: Jova – Alempijevic, Besic, Gyömbér, Bönig (Sváb 55.) – Józsi, Cukic – Somalia, Leonardo, Ionescu 81.), Martinus (Peric 62.) – Böde.

Cserék: Ranilovic, Klein, Holman, Orosz M. Vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Völgyi (60. – 11-esből)

Sárga lap: Völgyi (33., 61.) illetve Besic (50.), Cukic (69.), Böde (87.)

Kiállí­tva: Völgyi (62.), Strestí­k (79.) illetve Alempijevic (59.)

A mérkőzés összefoglalója itt látható:

Forrás: eto.hu

Szintén ma a témában:

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #ferencváros | #labdarúgás |