Felkészülési mérkőzés

Élvonalbeli csapattól kapott ki az ETO

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.07.25. 19:44

Az utolsó felkészülési mérkőzésen mezőnyben egyenlő ellenfelei volt az ETO az NBI-es Zalaegerszegnek, de a vendégek helyzetkihasználása jobbnak bizonyult.

Aktív támadójátékkal kezdte a meccset az ETO a 16. percben Vashkeba Vasyl kishíján megszerezhette volna a mérkőzés első gólját, mikor egy megelőző szerelés után messziről lövésre szánta el magát, de a visszatáncoló Demjénnek sikerült a felső lécre tolni a labdát. Negyedórával később Könyves indult meg és vitte el a kimozduló Gundel-Takács mellett a labdát, majd a kapuba tartó lövést az utolsó pillanatban Fejes Andrásnak becsúszva sikerült szögletre hárítani. A 32. percben Vitális veszélyeztetett, mikor megszerzett egy lepattanó labdát és távolról próbálkozott, de az erős löketet fogta Demjén.

A 36. percben vezetést szerzett a ZTE, Sankovic passzolt Babatinak, aki betört a büntetőterületen belülre és ballal laposan lőtt, amit bravúrral védett Gundel-Takács, de a kipattanót Könyves könyörtelenül bevágta. (0-1) A 41. percben Priskin révén kiegyenlíthettek volna a zöld-fehérek, de az ötös előteréből elvégzett lövés centikkel a kapu mellett hagyta el a játékteret. A félidő végén azonban mégis a vendégek duplázták meg előnyüket, Gundel-Takács passzolta ki pontatlanul a labdát, amire Sankovic csapott le és 16 méterről védhetetlenül a kapuba lőtt. (0-2)

A szünetben nem történt változás az ETO-nál, Boér Gábor viszont 7 cserejátékost is pályára küldött a formálódó zalaegerszegi keretből.

A félidő után rögtök egy győri akció következett, Kovács Krisztián beadása utána Vashkeba bólintott, de a fejes levágódott a védőről. Az 51. percben a csereként beállt Dragóner a bal oldalon indult meg, majd egy csellel befele jó ütemben eltolta Vári mellett és jobb lábbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. (0-3) A védősorban ismét Fejes villant, remekül ért vissza és lábbal blokkolta Zimonyi közeli löketét.

A 66. percben sikerült megszerezni a szépítő találatot, Priskin laposan passzolt Vashkebához, aki kapura lőtt, de labda a jobb alsó kapufáról kifelé pördült és a kipattanóra a feladó, Priskin érkezett és a hálóba lőtt! (1-3)

A 82. percben Lipták ugratta ki Király Botondot, de labdájába a végső pillanatban bele tudott lépni Bedi Bence. A mérkőzés hátralévő részében nagyobb ziccereket már nem alakítottak ki a csapatok, így a végeredmény sem változott.

WKW ETO FC Győr – ZTE FC 1-3 (0-2)

Gólszerzők: Priskin (66′) ill. Könyves (36′), Sankovic (44′),Dragóner (52′)

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács, Vári (Temesvári 83’), Fejes, Forró (Lipták 71’) – Kiss, Vashkeba, Vitális (Szimcso 56’) – Májer (Király 67’), Szuhodovszki (Múcska 56’), Priskin

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Bobál D., Vass, Tajti, Babati, Könyves, Sankovic, Szépe, Kun, Bedi 

Cserék: Zimonyi, Szökrönyös, Gergényi, Bedő, Takács, Hegedűs, Sebestyén, Németh, Kovács B., Dragóner, Gyurján 

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |