Elvitték a győzelmet a soproni lányok

Győr+
2023.03.04. 20:12

A címvédő és éllovas Sopron tíz ponttal nyert a harmadik helyezett Győr vendégeként a női kosárlabda-bajnokság szombati játéknapjának első mérkőzésén.

Eredmény (a magyar szövetség honlapja alapján): SERCO UNI Győr-Sopron Basket 62-72 (20-22, 16-18, 14-20, 12-12.

Rengeteg szurkoló volt kíváncsi a Győr – Sopron megyei rangadóra, az Egyetemi sportcsarnok mindkét hosszú lelátója megtelt, komoly hangulatot teremtve a csapatoknak. A 4-0-s győri kezdésre Brooks tudta az első soproni kosarat szerezni, majd át is vették a vezetést rögtön. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed derekán egál volt az állás, 9-9. A vendégeknél főleg Jelena Brooks volt formában, hamar el is érte a 10 pontot. Győri oldalon Ellenberg és Mompremier vette hátára a csapatot az első negyedben, azonban az első 10 percet a vendégek vitték, 20-22-re.

Vendég büntetőkkel indult a második negyed, Williams szabálytalankodott Brooksszal szemben, aki mindkétszer eredményes volt a vonalról. A hazai védekezés nem volt igazán a helyén, sok faultot ütöttek be, ezzel pedig tartani tudta előnyét a vendég csapat. Ellenberg egy triplájával faragtak a hátrányból a győriek a 13. percben. A második negyed közepén hat ponttal meglépett a Sopron, Cziczás László kénytelen volt időt kérni és rendezni a sorokat. Ez valamelyest sikerült is, három perccel a negyed vége előtt sikerült 1 pontra feljönnie a hazaiaknak, amire Gáspár Dávid kért időt Dombai triplája után. Nem igazán segített a vendég fejtágítás, mivel kicsivel utána a vezetést is átvette a győri csapat, 34-33-nál.

Az utolsó percre ismét időt kértek a soproniak, a húzás bejött, négypontos vendég előnnyel, 36-40-el vonultak szünetre a csapatok.

Jobban jött ki a második félidőre a Sopron, Brooks tripláival hamar 9 pontra növelték az előnyüket. Egy perccel később Fegyverneki hármasával már 10 volt közte, majd Magbergor 42-54-re alakította az állást, amire Cziczás László rögtön időt kért. Jelena Brooks félelmetes százalékkal dobta a triplákat, a harmadik negyed 6. percében már 5 sikeres dobásnál járt, ezzel pedig 13 pontos előnyhöz juttatta csapatát. Két perccel a negyed vége előtt már a győrieknek is behullott egy hármas, Bach Bogi állt bele a dobásba.

Hazai szempontból nem indult jobban a negyedik játékrész sem, egyből betalált a Sopron, növelte előnyét, sőt Ellenberg is kapott egyet az arcára egy palánk alatti összegabalyodásban. A hangulatra nem lehetett panasz, a hazai közönség kiválóan szurkolt. A pályán sajnos nem jöttek össze ennyire a dolgok, sokszor könnyedén játszotta ki a zöld-fehéreket a Sopron és könnyű kosarakat szerzett. Török Ági triplájával kerülhettek volna közelebb a győri lányok, pontosan négy perccel a vége előtt 57-64-nél. A Sopron továbbra is nyomás alá helyezte a hazaiakat, amire 1 perccel a vége előtt még Dubei Debórának volt válasza, amivel 8 pontra közelítette meg az UNI Győr a Sopront, 62-70.

Értékelések:

Cziczás László: Nagyon sok apró hiba volt részünkről, de nyilvánvaló, hogyha az ellenfélnél valaki 27 pontot dob, akkor azt lehet mondani, hogy ő döntött. Sajnos ma nem igazán volt senki a csapatban, aki meg tudta volna állítani Jelena Brooksot. Gratulálunk neki, a mai meccsen ő volt a különbség. Ennek ellenére, ha néhány helyzetben kicsivel jobb döntéseket hozunk, szorosabb mérkőzést tudtunk volna játszani. Megnézzük a mai meccset újra, kielemezzük és úgy utazunk el Sopronba jövőhéten, hogy esetleg most nálunk lesz egy Brookshoz hasonló extra teljesítmény.

Bach Boglárka: Több apróságot is elvétettünk taktikailag, illetve volt egy játékos a túl oldalon, aki extra teljesítményt nyújtott. Hazai pályán nagy esélyt szalasztottunk el és soknak találom ezt a 10 pontos különbséget. Lehetett volna ennél jobb!

Gáspár Dávid: Kényelmes győzelemnek nem nevezném, hiszen a Győr az ország egyik legjobb támadó csapata. Sokkal jobb ritmusban játszott a csapat ma, mint az utóbbi hetekben. Támadásvezetésben éreztem azt, hogy a görcsösség oldódott és ponterősebbek voltunk, mint korábban. Helyenként jól is védekeztünk. Ennyi dobott ponttal lehet idegenben nyerni.

Jelena Brooks: Utolsó pár hétben nem játszottunk jól és ezen a main megmutattuk, hogy nem felejtettünk el kosárlabdázni. Ma azt játszottuk, amit megbeszéltünk az öltözőben. Boldog vagyok és büszke a csapatomra, hogy ezt itt a győri pályán tudtuk abszolválni.

Forrás: gyorikosar.hu

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |