Elvitte a Pécs a három pontot

Fotó: ETO FC Hivatalos Facebook
Győr+
2022.09.11. 20:06

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a PMFC gárdáját fogadta hazai pályán az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol hiába alakított ki sok helyzetet, ezek mind kimaradtak, a Pécs pedig egy fejesnek köszönhetően elvitte a három pontot.

ETO FC Győr – PMFC 0-1 (0-1)
Győr, ETO Stadion 1378 néző.
V.: Kovács J. G. (Mohos, Kovács G.).

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba., Papp, Fodor, Csonka, Benczenleitner, Toma, Kiss M. (Kiss Be. 46′), Tuboly (Vitális 61′), Óvári (Kovács I. 61′), Babati (Bacsa 75′).
Vezetőedző: Tímár Krisztián.

PMFC:
Helesfay – Mayer (Gera 58′), Rácz, Katona, Hadaró, Kesztyűs, Szeles (Takács Zs. 87′), Kocsis (Kónya 75′), Nikitscher, Hegedűs (Svedyuk 58′), Tóth-Gábor.
Vezetőedző: Weitner Ádám.
Gsz.: Tóth-Gábor (34’).

Az első lehetőség a 6. percben adódott a győri csapat előtt, amikor Óvári lépett ki, éles szögből leadott lövését Helesfay védeni tudta. A 24. percben Óvári gyönyörűen cselezte magát a kapu előterébe, majd kitette jobbra az érkező Kiss Balázsnak, beadására szintén Óvári érkezett, fordulatból a jobb kapufát találta telibe. A 34. percben megszerezte a vezetést a Pécs. Egy baloldali beadásra Tóth-Gábor érkezett, aki közelről a hálóba bólintott 0-1.

Bő egy óra játék után Vitális próbálkozott távolról lövéssel, Helesfaynak nagyot kellett nyújtóznia, hogy védeni tudjon. A 70. percben Kiss Bence végzett el egy szabadrúgást, amibe a kapu előtt még bele tudtak érni, így Helesfaynak nagy bravúrt kellett bemutatnia.

Az utolsó húsz percben a kapuja elé szegezta az ETO a Pécset. A 75. percben Bacsa lépett ki egy pontos passzt követően, majd szépen lőtt a hálóba a kapus mellett, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot les címén. A 81. percben a PMFC gólvonalán pattogott a labda, de nem sikerült a hálóba kotorni, felszabadítottak a vendégek. A 85. percben Vitális szabadrúgását követően kellett nagyot vetődnie a vendégek hálóőrének. A 88. percben egy szöglet után került Nikitscher elé a labda, aki a felső lécre lőtt. A hosszabbítás első percében Benczenleitner érkezett Kovács I. beadására, a fiatal védő a kapu mellé pörgetett.

Fotó: ETO FC Hivatalos Facebook

Hiába rohamozott a zöld-fehér csapat, a kapuba nem sikerült betalálni, így egy olyan mérkőzésen szenvedett vereséget, ahol a döntetlenre minimum rászolgált volna.

Tímár Krisztián: – Sajnos vereséggel ért véget ez a mérkőzés, ami nagyon keserű számunkra, mert azt gondolom, hogy mindent megtettünk a győzelemért, sok helyzetet kialakítottunk, az ellenfélnek megint nagyon kevés helyzete volt csak. Talán mindjárt az első lehetőségéből gólt szerzett, és ezt az előnyt a végéig meg tudta tartani. Nagy erőket mozgósítottunk, a második félidőben szinte egykapura játszottunk. Ilyet még nem nagyon láttam edzői pályafutásom alatt, hogy egy ilyen nagy tűzijáték során nem sikerül gólt szerezni. Összességében a csapatom megvalósította, amit kértem tőlük, ha így dolgozunk tovább, a szerencse mellénk fog állni.

Weitner Ádám: – Nagyon nehéz meccs volt, és előzőleg is arra számítottam, mert kiváló csapat az ETO. Az első húsz percben próbáltuk felvenni a ritmust, pörgősen kezdtek a hazaiak, de után kiegyenesedtünk, és amikor hármat passzoltunk egymáshoz, akkor helyzetbe tudtunk kerülni, és gólt is szereztünk. A szünetben kértem a játékosoktól, hogy még stabilabbak legyünk. A második félidő végén nagy nyomást helyeztek ránk, tehát elégedett vagyok a győzelemmel, amihez gratulálok a csapatnak!

Forrás: ETO FC hivatalos oldala

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás | #NBII |