Elvette az ETO az Ajka hazai veretlenségét

Archív fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.09.04. 19:02

A labdarúgó NB II 7. fordulójában két tízpontos csapat, az Ajka és az ETO találkozott egymással. A mérkőzésen egy gól döntött, a két piros lapot hozó összecsapáson a Rába-partiak 1–0-s győzelmet arattak - számolt be róla a Nemzeti Sport.

Jó iramú és élvezetes első negyedórát hozott a mérkőzés, mindkét csapat előtt adódott helyzet, bár talán az ETO járt közelebb a vezetés megszerzéséhez. A folytatásban Óvári Zsolt találhatott volna be vendégrészről, de elpuskázta helyzetét, az első félidő második felében pedig nem is igazán lehetett több említésre méltó lehetőséget feljegyezni.

A szünet után viszont gyorsan előnybe kerültek a győriek, Babati Benjaminnak csupán 15 másodpercre volt szüksége a vezetés megszerzéséhez (0–1). Pár perccel később majdnem megduplázta góljai számát Babati, azonban a kapufát találta el. Helyzeteket ezután jó darabig nem láthattunk, igaz, a számos csere is tördelte a játékot, így időbe telt, mire el tudott kezdeni nyomni az Ajka.

Aztán feszültté vált a mérkőzés, előbb két sárga lap villant, majd pedig két piros lap. Előbb Tar Zsolt jutott a kiállítás sorsára egy csúnya szabálytalanság miatt hazai részről, majd Borsos Filipnek mutatta fel a pirosat a játékvezető, miután a vendégjátékos törlesztett. Így vágott neki a hajrának a két együttes, és bár nyomott az Ajka, rengeteg beíveléssel próbált odakerülni az ellenfél kapuja elé, mégis a Rába-parti kontrákból született majdnem gól.

Végül maradt az egygólos ETO-győzelem, így a győriek először nyertek idegenben az idény során, míg az Ajkának három otthoni győzelmet követően lett oda a hibátlan hazai mérlege. 


A teljes közvetítést a Nemzeti Sport oldalán olvashatja!
Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Helyi sport | #labdarúgás |