NB II

Elvette a Gyirmót a Debrecen hibátlan hazai mérlegét

Illusztráció: gyirmotfc.hu
Győr+
2021.02.15. 21:45

Először kapott ki hazai pályán a DVSC. A gyirmótiaknál Lencse és Simon A. is eredményes volt.

Jól kezdték a tavaszi szezont a gyirmótiak, akik a nyitófordulóban a Budaörsöt győzték le. Az idei kiírásban egyszer már a Debrecent is meglepte Csertői Aurél együttese, így az volt a kérdés, vajon képes-e idegenben is erre a bravúrra a győri alakulat.

Az első félidő hajrájában megtette az első fontos lépést ebbe az irányba a gárda: Vogyicska beadásából Lencse László lőtt látványos gólt (0-1). Vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után aztán ismét a Gyirmót pillanatai következtek. Mindössze két perc telt el a második játékrészből, amikor ismét Vogyicska labdájának volt szeme, aki átadásával ezúttal Simon A.-t találta meg. Simon két védő között fejelt a hosszúba (0-2).

A hatvanadik perc tájékán aztán komolyabb nyomás alá került a gyirmóti kapu: Rusáknak bravúrra is szüksége volt, hogy ne zárkózzon közelebb a DVSC.

A fokozódó debreceni prés jó tíz perc után csillapodott, ismét kiegyenlített lett a játék képe. A hazaiak ideje egyre fogyott, miközben a Gyirmót magabiztosan őrizte kétgólos előnyét.

Debreceni VSC – Gyirmót FC Győr 0-2 (0-1)

Amit egészen a mérkőzés végéig meg is tartott. A Gyirmót teljesen megérdemelten hozta el az NB I-be visszavágyó, éllovas Lokitól a három pontot, egyúttal fezárkózott a 3. helyre a Loki és a Vasas mögé.

Csertői Aurél: „Kellett azért ehhez a győzelemhez egy-egy kapusbravúr is, a védekezésünk hátul néha döcögött. Összességében nem volt olyan egyszerű mérkőzés, mint amit a végeredmény mutat. Az új évben háromból három meccset sikerült megnyernünk, de ezzel együtt is újabb győzelmekre lesz szükségünk, hogy legyen keresnivalónk a dobogó körül. Természetesen gratulálok minden játékosomnak a mai teljesítményükhöz, örülünk a győzelemnek.”

Lencse László: „Azt hiszem, megmutattuk, hogyan lehet egy ilyen jó csapat ellen idegenben három pontot szerezni. Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy győzni akarunk. Tesszük a dolgunkat, meglátjuk, ez mire lesz elég.”

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás |