Elvesztette veretlenségét az ETO FC Győr

Győr+ Fotó: Olvasó
2023.08.19. 19:31

Az 5. fordulóban a listavezető ETO FC Győr a Nyíregyháza vendége volt, s az eddigi remek eredmények után a szurkolók joggal vártak újabb győzelmet. A Spartacus azonban megállította a zöld-fehérek menetelését.

A győri csapatot egyébként helyszíni beszámolók szerint hozzávetőleg 50 fős szurkolótábor buzdította a helyszínen, így rajtuk igazán nem múlt semmi. Azt már korábban is tapasztalni lehetett, hogy talán a győzelmeken túl valami más is elindult Győrben: a csapat és a szurkolótábor ismét kezd egymásra találni.

Ennek ékes bizonyítéka az is, hogy bár a Nyíregyháza Spartacus FC 3–2-re győzött egy izgalmas mérkőzésen, a győri játékosok kimentek a szurkolókhoz pacsizni, akik örömmel fogadták a szezon során első vereségüket elszenvedő labdarúgókat.

Összefoglaló:

Nyíregyháza Spartacus FC – ETO FC Győr 3-2 (1-0)
Balmazújváros, Városi Stadion. V.: Farkas Á. (Bornemissza, Horváth R.)

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Kesztyűs 77’), Rjaskó, Gengeliczki, Nagy B., Toma, Kesztyűs, Herjeczki (Alaxai 58’), Nagy D., Gresó (Sigér Á. 46’), Novák Cs. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

ETO FC: Pap E. – Vera, Szépe, Keresztes K., Csontos D. (Kovács M. 53’), Bumba (Riquelme, 53.), Anton, Vingler (Morinigo 53’) – Lacza (Diarra 70’), Kröhn (Huszár 46’), Skvarkva. Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Novák (1’), Alaxai (69’), Farkas B. (75’). ill. Riquelme (66’), Skvarka (79’).

Mindjárt a mérkőzés legelején megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Novák támadta meg Papot, akitől elvette a labdát, majd a hálóba gurított 1-0. A 28. percben szép szöglet variáció végén Bumba lövése kevéssel kerülte el a kaput. Egy perccel később Kröhn éles szögből leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. A 36. percben Csontos gurított vissza az érkező Bumba elé, aki egy átvétel után a kapu fölé lőtt.

Fotó: eto.hu

A második félidő első lehetősége a hazaiak előtt adódott, Nagy D. próbálkozása kevéssel kerülte el Pap kapuját. A 64. percben tizennyolc méterre a kaputól Skvarka tolta le a labdát Riquelmének, akinek lövése a felső lécen csattant. A 66. percben Novák közeli fejese tévesztett célt.

A 66. percben jött az egyenlítés! Riquelme érkezett egy visszagurított labdára, amit a léc alá bombázott 1-1. A 69. percben Nagy Dominik jobb oldalról végzett el szögletet, Alaxai mindenkinél magasabbra emelkedett és középről, 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt 2–1. A 75. percben a hosszúra szállt át a labda, ahol Farkashoz került, aki a hálóba lőtt 3-1. A 79. percben újra egy volt a különbség. Skvarka jó húsz méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót 3-2.

Több gól már nem született, így az ETO FC Győr a szezon során elvesztette a veretlenségét.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |