Ritmikus Gimnasztika

Először rendezték meg Győrben az országos ritmikus gimnasztika versenyt

Fotó: Győr+
Tóth Vivien
2021.05.02. 18:26

Két napos országos meghívásos zártkörű versennyel rajtolt el a ritmikus gimnasztika verseny Győrszentivánon. A győri lányok rendkívüli teljesítménnyel értek el helyezéseket, akik már második éve versenyszerűen űzik ezt a sportágat. 350 versenyző lépett szőnyegre a két nap alatt, és tizenöt egyesület vett részt az ország minden pontjáról.

Kovács Ágnes vezetőedző, Hegyi Tamara és Varga Kitti készítette fel a lányokat a versenyre, illetve ők hárman alapították az egyesületet 2018-ban. Már az első évben is kiemelkedő eredményeket értek el a sportolók. Január óta készültek szorgalmasan, és március végén kezdték el a versenyzést.

Sajnos a tavalyi évben a koronavírus miatt nagyon sok versenyük elmaradt, így ősszel volt az első megmérettetésük. Jelenleg 50 igazolt versenyző van a csapatban, akik mind nagyon tehetségesek. Eddig az összes versenyen várakozáson felül teljesítettek, az edzőjük elmondása szerint.

Egészen korán, már négy éves kortól lehet jelentkeznie annak, aki ezt a sportot szeretné űzni, de természetesen nagyobbaknak is indul csoport. “Igyekszünk minden korosztálynak megfelelő szintű képzést biztosítani. Vannak hobbi-, előkészítő- és verseny csoportjaink is”– tudatja a vezetőedző. 

A hétvégén megtartott verseny egy fordulós, ami meghívásos alapon országos szintű, és a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség verseny naptárának a része. “ Igazából ez egy nagyon jó felkészülés a jövőheti vidéki bajnokságra, ami kvalifikációs lehetőséget nyújt az országos bajnokságra.”- meséli Ágnes. Minden kategóriában hirdettek eredményt. Szabadidős sportban arany, ezüst illetve bronz érmet lehetett elérni, míg a verseny kategóriába helyezés alapján díjazták a versenyzőket. A zsűri különdíjjal jutalmazta a legjobb előadót.  

Dr. Sík Sándor Győrszentiván képviselője is kilátogatott a helyszínre. Elmondása szerint nagy örömmel töltötte el, hogy a körzetében létesülhetett meg ez a sport rendezvény, és bízik benne hogy a következő években is a művelődési házban kerülhet megrendezésre ez az esemény.

“Eddig a csapat nem találta meg a tökéletes helyszínt a versenyek lebonyolítására, de a hétvége lezárultával értesüléseim szerint a későbbiekben is számítanának ránk. A településnek és Győrnek is a színvonalát egy országos bajnokság emeli, így örülnénk ha ismét itt, Győrszentivánon rendeznék meg – mondta el dr. Sík Sándor.

Kapcsolódó témák: #Győrszentiván | #ritmikus gimnasztika | #verseny |