Kosárlabda

Előnyben a Győr a negyeddöntőben

Fotó: gyorikosar.hu
Győr+
2021.03.20. 19:32

A Győr hazai pályán szerzett előnyt a női kosárlabda NB I negyeddöntőjében, amelynek első mérkőzésén szombaton 93-75-re győzte le a TFSE-MTK együttesét.

UNI Győr MÉLY-ÚT–TFSE-MTK 93–75 (26–15, 16–23, 24–21, 27–16)

Győr, rájátszás az 1–8. helyért, 1. mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Praksch, Tőzsér, Csabai-Kaskötő.

UNI Győr: KIESEL 16/9, Dubei 10/6, DOMBAI 16/9, Török Á. 5/3, MOMPREMIER 21. Cs.: WENINGER 14/6, Barnai, Lass 5/3, Varga Zs. 4, Kéita 2. Edző: Iványi Dalma.

TFSE-MTK: Ch. Jenkins 4, BERNÁTH 29/12, Katona 6/3, MARKOVIC 15/9, A. JENKINS 15. Cs.: Németh A., Boros, Kovács V. 6, Király, Herman. Edző: Magyar Bianka.

Iványi Dalma: – Jól kezdtünk, aztán a folytatásban feljött a TFSE. Ekkor kicsit bizonytalanabbá váltunk, de aztán aharmadik negyed végétőlkijött az, hogy hosszabb a padunk, ezt a tempót jobban bírjuk, így végül megnyertük a meccset, de ez mg csak az első felvonás volt. Szerdán ennél is koncentráltabb játékra lesz szükség.

Magyar Bianka: – Csak a meccs egyes periódusaiban játszottunk jól, illetve volt, mikor úgy lttam néhány játékoson, mintha feladta volna a mérkőzést, pedig csak pár pont volt a hátrányunk. Szerdán szeretnénk visszavágni, hogy legaláébb egyszer legyőzzük a győrieket a szezonban.  

Beatrice Mompremier: – Fókuszáltan kezdtük a találkozót, és akkor sem estünk kétségbe, mikor az ellenfél fordított. Örülök a győzelemnek, és remélem, szerdán, a második meccset is sikerül megnyernünk.

Bernáth Réka: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, nem először a szezonban. Ezt ki kell javítanunk, mert sok erőt vesz ki a felzárkózás. Sajnos most is ez történt. Bízom benne, hazai környezetben sikerül egyenlítenünk, hogy egy hét múlva visszatérhessünk Győrbe.

A mérkőzés beszámolója az UNI Győr honlapján olvasható.

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |