Női kézilabda BL

Elképesztő hajrával mentett pontot az Audi ETO

Fotó: Győr+ Archív
Győr+
2021.01.17. 17:33

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a Győri ETO Audi KC Dániában vendégszerepelt.

A győri lányok Kristiansen révén szerezték meg a vezetést a Sydbank Arénában, a hazaiak pedig éppen ez ETO-tól távozó Nycke Grott találatával egyenlítettek 5-5-nél, majd a vezetést is megszerezték. Az első játékrészben ezt követően már csak a 22. percben mutatott vendégelőnyt az eredményjelző: Nze Minko értékesített ekkor egy ziccert, ám a félidő végén így is egygólos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban aztán ismét fej-fej mellett haladtak az együttesek, a minimális, egygólos előny azonban az Odense-nél volt.

A 42. percben Nze Minko lerántotta Höjlundot, amiért kétperces büntetést kapott. A dánok kihasználták az emberelőnyt: két percre rá a találkozó során először négy góllal, 27-23-ra vezettek.

Innen aztán hamarosan elképesztő hajrát nyitott meg az ETO! Danyi Gábor együttese fokozatosan faragta le négygólos hátrányát, mígnem az 57. percre egyre jött fel.

És az izgalmaknak még nem volt vége! Höjlund kapufájára Lukács góllal válaszolt, amivel kiegyenlített a Győr, ám a rendes játékidő leteltét követően a hazaiak egy utolsó utáni lehetőséget, időn túli szabaddobást kaptak!

Ezzel azonban már nem tudtak élni, így a vége döntetlen:

Odense HB (dán) – Győri Audi ETO KC 32-32 (18-17)

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |