Elképesztő győri éremeső a világbajnokságon

Szigeti Sándor Fotó: MKKSZ, Facebook
2023.07.10. 17:52

Soha nem fordult még elő, hogy egy korosztályos világbajnokságról a Graboplast Győri VSE valamennyi versenyzője medállal, méghozzá a legfényesebbel térjen haza. Eddig. Most ugyanis megtörtént a bravúr!

Ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot rendeztek a hétvégén Olaszországban, ahol a magyar válogatott minden idők legeredményesebb szereplésével ejtette ámulatba a világot.

A példátlan sikerből kivették a részüket a győri versenyzők is, akik négy éremmel tértek haza. A kajakosoknál Tamás Gergő négyes hajóban 500 méteren, a kenusoknál Nagy Zakariás és Rumi Gergő szintén a négyesek mezőnyében és szintén ötszáz méteren ünnepelhetett világbajnoki címet, előbbi ifjúsági, utóbbi pedig az U23-as korcsoportban.

Nagy Zakariásék győzedelmes hajója

A negyedik győri világbajnoki győzelmet Erdélyi Tamás gyűjtötte be egy új számban, a kajak egyesek 5000 méteres vegyesváltó versenyében. Mindez így együtt azt jelenti, hogy a Graboplast Győri VSE mind a négy versenyzője korosztályos világbajnok lett Auronzóban.

Erdélyi Tamás a címeres mezben

Weisz Róbert is csak legekben tudott beszélni a tanítványokról és felkészítő edzőikről:

Elképesztő volt a szereplés és most órási az öröm! Sejtettük, hogy lesznek dobogósaink, de a négy világbajnoki arany minden várakozásunkat felülmúlja. Külön öröm, hogy mindkét szakágban, a kajakban és kenuban is a dobogó legfelső fokára állhattunk. De ne feledkezzünk meg a három győri felkészítő edzőről sem: Tamás Gábor, Németh Gergő és Németh Balázs is kiváló munkát végzett” – értékelt a Győr+ Médiának a győri egyesület kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Rumi Gergőék boldogsága

Weisz Róbert hozzátette: a világbajnoksággal párhuzamosan ezen a hétvégén volt Fadd-Domboriban a vidékbajnokság, ahol ugyancsak remekeltek a mieink: összesen 32 arany, 27 ezüst és 18 bronzérmet szereztek. A munka pedig folytatódik, hiszen most csütörtöktől Horvátországban már rajtol kajakmaraton Európa-bajnokság, ugyancsak győri résztvevőkkel.