Torna

Elismerés a sikeres győri tornászoknak

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.02.18. 15:08

A decemberi Európa-bajnokságról érmekkel tértek haza a válogatott győri versenyzői, akiknek a város nevében dr. Dézsi Csaba András polgármester gratulált.

A tavaly év végi törökországi EB-n a magyar csapat történelmi sikert ért el, amelyből a győri sportolók is kivették a részüket.

A bronzérmes magyar együttes tagja volt a két GYAC-os versenyző Mészáros Krisztofer, illetve Tomcsányi Benedek, akik egyéniben is szépen teljesítettek.

A juniorok versenyében szintén sporttörténelmet írt a magyar csapat, hiszen a szintén GYAC-os Molnár Botonddal a soraiban ezüstérmet szerzett. A győri versenyző ráadásul talajon is nyert egy bronzérmet.

A három sportolónak és edzőiknek, Szűcs Róbertnek és Pisák Tamásnak a polgármester adta át a város ajándékát. Dr. Dézsi Csaba András gratulált a kiemelkedő teljesítményért, és elmondta, az egyéni sportokban elért sikerek is egy csapatmunka eredményei. A gratuláció mellett sok sikert kívánt a versenyzőkre váró újabb kihívásokhoz.

Papp Oszkár, a GYAC elnöke ezzel kapcsolatban kiemelte, áprilisban újabb Európa-Bajnokság vár a fiúkra, ahol még Mészáros Krisztofer, illetve Tomcsányi Benedek is kvótát szerezhet az olimpiára.

A tornászok nevében Mészáros Sándor szakosztályvezető egy emléklappal köszönte meg a polgármester támogatását, aki a pandémia idején az első magyarországi online tornaverseny mellé állt.

Mészáros Krisztofer jólesően gondolt vissza a decemberi EB-re, de mint mondja, már az áprilisi versenyre koncentrál, hiszen ott dől el az olimpia kérdése.

Kapcsolódó témák: #GYAC |