Hirdetés

Elhozták a bajnoki pontokat a győriek

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.01.12. 20:21

A címvédő és éllovas Győri Audi ETO 14 góllal nyert Szombathelyen a női kézilabda NB I vasárnapi játéknapján.

Hirdetés

A K&H női kézilabda liga 2019/20-as szezonjának újonca, a Szombathelyi KKA fogadta a bajnokság soron következő fordulójában Danyi Gábor együttesét. A zömében fiatal játékosokat felvonultató hazai csapat megilletődötten kezdett, melyre győri lányok magabiztosan válaszoltak, így hamar a kezükbe vették az irányítást – a félidei nyolcgólos előnyből 14 lett közte a hatvanadik perc végére. A szimpatikus játékot mutató szombathelyiek hasznos tapasztalatokkal, a Győr pedig újabb bajnoki pontokkal gazdagodott.

1.félidő
Az ETO kapujában Kiss foglalt helyet a találkozó kezdetén, előtte pedig a Fodor, Oftedal, Kristiansen, Brattset, Bulatovic és Faluvégi védőfal sorakozott fel.
Kristiansen szerezte meg a találkozó első gólját akcióból, majd Pődör, Oftedal, Fodor és Bulatovic következett gyors egymásutánban – három és fél perc elteltével így a Győr máris háromgólos előnyre tett szert (1-4). Lerohanásból Faluvégitől láthattunk remek megoldást a folytatásban, mikor is a hazai vezetőedző élt első időkérési lehetőségével. A hazai együttes le sem tagadhatta megilletődöttségét, hibáikat zöld-fehér mezes lányok pedig rendre megbosszulták és gólra váltották. Fodor, Bandelier, Oftedal, Kristiansen, Horváth és Mayer szolgáltatták a gólokat a 10. percig (4-9), mikor is Mayer kiállításával emberhátrányba kerültek a fekete mezes szombathelyiek.

Hirdetés

A játék képe a folytatásban sem változott, a győri lányok dominanciája megkérdőjelezhetetlen volt – legyen szó felállt fal elleni támadásról vagy lerohanásról. A félidő feléhez érve hatgólos előnyre tettek szert a zöld-fehérek (7-13), ekkor Danyi Gábor is ellátta tanítványait hasznos tanácsokkal első időkérési lehetőségét kihasználva. Forgatott is csapatán a vezetőedző – pályán Edwige, Hansen, Amorim és Nze-Minko. Virág kiválásával ismét emberelőnybe került a Győr. Hamarosan Edwige és Hansen is feliratkozott a gólszerzők listájára, Kiss pedig újabb büntetőkísérletet semlegesített. Nyolc és fél perccel a félidei szünet előtt hazai időkérésre került sor – az edzői utasításokat sikerült gólra váltaniuk, így 10-16-ra módosult az állás. Kurtovic biztos kézzel értékesítette az Oftedal által kiharcolt hétméterest, majd Pődör és Nze-Minko volt eredményes. A 26. percben sikerült nyolc góllal is ellépnie az ETO-nak Edwige találatának köszönhetően, Horváth faragott a hátrányon. Kristiansen értékesített büntetőt, majd Nze-Minko akciógóljával ért véget az első harminc perc.
Félidei eredmény: 13-21

2.félidő
Danyi Gábor néhány cserét eszközölt  – a kapuban Leynaud foglalta el helyét, a szélekre pedig Knedlikova és Puhalák érkezett.
Virág szerezte meg a második játékrész első találatát, Hansen kiállításával két perc erejéig emberhátrányban folytathatta a Győr a játékot – Oftedalt azonban ez nem zavarta meg, 23-ra módosította a szerzett gólok számát a 34. percbe lépve. Jovetic szemfüles üres kapus találatot szerzett, Kristiansen betörésből válaszolt (16-24). Virág újabb góljára Knedlikova és Brattset is duplázva válaszolt – a 11 gólos előny (17-28) utolsó időkérési lehetősége felhasználására késztette Marosán Györgyöt a 39. percben.

Hansen gólja után Szendrei, Pődör és Jovetic kozmetikázott az eredményen, majd ismét Hansen bombázott Sipeki kapujába (20-30). Nze-Minko duplázott, Jovetic és Knedlikova akciógólját Oftedal büntetőtalálata követte. Varga szépített, majd pedig el is érkeztünk a találkozó utolsó tíz percéhez. Knedlikova és Jovetic lerohanásból talált be, a végjátékhoz közeledve fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban – másfél perccel a vége előtt 26-40 szerepelt az eredményjelzőn. Sipeki nem ért vissza kapujába csapata meghiúsult támadása után, így kapusunk, Leynaud is feliratkozhatott a gólszerzők listájára.
Kulcsár még büntetőt lőhetett, s meg is szerezte első NBI-es találatát az összecsapás végeztével – a két pontot azonban zöld-fehér mezes lányok érdemelték ki.
Végeredmény: 27-41

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |
likeold
a fb oldalunkat