Tokióból jelentjük

Elek: Ha nem lenne elég, hogy balfácánok vagyunk, még a sérülések is jönnek

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Nagy Roland
2021.07.29. 15:05

Az oroszok elleni vereség után a vegyes zónában nyilatkoztak a játékosok és a kapitány a Győr Plusznak

“Harmincnyolc kapott gól az rengeteg, nem is tudom mikor kaptunk ennyit utoljára. Kapusteljesítményünk se volt jó, pedig egész jól kezdtünk, ütköztünk, bátran mentünk. Ha tudnám az okát a visszaesésnek, örülnék. A hitünk is hiányzik, nincs sikerélmény, sérülések is közbeszólnak, most megint elvesztettünk egy embert. Nehéz három vereség után mit mondani, nem akar ez összejönni nekünk. Lehet, hogy sablonnak tűnik, de megyünk tovább, és csináljuk a dolgunkat, két meccs van hátra és az ellenfelek is bukhatnak. Sajnálom, hogy nekünk megint a számolgatás maradt, mint oly sokszor már. A lőtt gólok számával nincs gond, de harmincnyolc kapott találat az rengeteg, azzal nem lehet meccset nyerni” – mondta a mérkőzés után Schatzl Nadine a válogatott szélsője, aki a következő idénytől már az ETO játékosa lesz.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagyon csalódott és dühös vagyok, mert semmi nem jött össze abból, amit a brazil meccs után megbeszéltük. Hihetetlenül átjáróház voltunk, az oroszokat kísérgettük csak, hogy gólt tudjanak lőni. A kapusokat se tudtuk segíteni. Azért nem értem, hogy mi történik, mert ahogy az olimpia előtt dolgoztunk, és ahogy itt is készültünk, nem ezt vetítette előre. Elkezdődik a meccs és mintha elvágnák a fonalat. Az önbizalom megtört, ahogy elkezdődött az olimpia. Tudom, hogy ez kívülről se néz ki jól, pedig próbálkozunk, mégsem jön össze semmi. Mostmár nyugodtan nyomhatunk egy “All in”-t és menjünk előre a görcsösséget ledobva. Nem akarunk ilyen arccal hazamenni” – mondta a Győr Plusznak a mérkőzés után a vegyes zónában Tomori Zsuzsanna.

“Az első öt perc után a védekezésünk szétesett. Felkészültünk belőlük, és ebből semmi sem valósult meg. Zita megsérült, kiugrott a válla, ő is utazik haza. Ha nem lenne elég, hogy balfácánok vagyunk, még a sérülések is jönnek. Nyilván én nem fogom kimondani azt, hogy elment a továbbjutás, de csoda kellene, ám feladni nem fogjuk. Egy dologban bízom, hogy lekerül a teher a lányokról. Szívesen csinálnék én csapatprogramot, de nincs mit és nincs hol, maximum körtáncot járhatunk a folyosón. Felkészülünk becsülettel és nyerni akarunk” – értékelte a találkozót Elek Gábor szövetségi kapitány.