WKW ETO FC - DEAC

Egygólos ETO siker itthon

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.02.28. 18:34

Hazai pályán aratott értékes győzelmet a WKW ETO FC, akik Priskin Tamás 22. percben szerzett góljával győzték le a kisebbik debreceni csapatot.

Régóta várt győzelmet arattak a győri zöld-fehérek, akikhez vasárnap az ETO Parkba a DEAC labdarúgócsapata érkezett. Az ETO győztes gólját, a csapat kapitánya, Priskin Tamás szerezte, ezzel itthon tartva az értékes három pontot.

WKW ETO FC Győr – DEAC 1-0 (1-0)

Győr, ETO Park zárt kapuk mögött. V.: Dolnegó (Kiss B., Ország).

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes, Kiss M., Egerszegi (Múcska 79’), Berki (Vitális 46’), Hanzli (Sipőcz 71’, Vári 92’), Priskin, Májer (Erdei 79’). Vezetőedző: Csató Sándor.

DEAC: Tóth D. – Bényei, Papp F., Orosz, Székely D., Sándor T. (Nagy K. 73’), Spitzmüller, Kundrák (Nikitscher 83’), Bereczki (Kertész 73’), Sárosi (Kiss B.), Sidibe (Nagy Z. 83’). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Gsz.: Priskin (22’).

Csató Sándor nehéz mérkőzésre számított, hiszen a DEAC hiába áll a tabella utolsó helyén, a kiesés ellen menekülő együttesnek minden kilencven perc élet-halál kérdése, emellett az előző fordulóban a Szolnokot tudták legyőzni hazai pályán.

A mérkőzés legelején érezhető volt, hogy mindkét együttes a biztonságra játszik, ismerkedtek egymással a csapatok. Az első húsz percben nem is jegyezhettünk fel komolyabb lehetőséget egyik kapu előtt sem. Aztán a 22. percben Egerszegi adott egy remek labdát a kilépő Priskinnek.

Gólfelelősünk szépen le is tudta venni, majd egy csellel átjátszotta magát a menteni igyekvő védőn, és higgadtan a kapuba gurított 1-0. Öt perccel később a DEAC előtt adódott egy gólszerzési lehetőség. Székely Dávid elé került a labda az ötösünkön, lövését azonban Lipták blokkolni tudta. Az első játékrész utolsó percben még volt egy ígéretes ETO-lehetőség. Ezúttal is Priskin tartott meg egy felívelt labdát, Májer elé passzolt, aki a tizenhatosig vezette, majd Hanzlival játszott össze, vissza is kapta a játékszert, de éles szögből nem talált kaput, így nem változott az eredmény, és 1-0-s előnnyel vonulhattunk szünetre.

A második félidőben Kovács Krisztián elfutásából veszélyeztettünk először, de kihasználni nem tudtuk a lehetőséget. Két helyzet alakult ki mindkét kapu előtt az utolsó negyedórában egymás után. Először a mérkőzésbe jól beszálló Vitális vezethette rá a labdát a DEAC kapujára, de nagy helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt. Kettő perccel később Kertész tört be a tizenhatoson belülre, lőni is tudott, de a visszazáró Temesvári blokkolni tudta a lövést. A 88. percben még egy Priskin-fejes veszélyeztette a vendégek kapuját. Vitális jól tekert be egy szabadrúgást jobbról, Priskin csúsztatását azonban bravúrral védte Tóth Dániel. A hátralévő időben helyzet már nem alakult ki, így az ETO itthon tartotta a három bajnoki pontot.

Csató Sándor: – Úgy érzem, az elmúlt három hét eredménytelensége rányomta a bélyegét a játékunkra, azt el kell ismernem, hogy nem volt igazán jó, ettől függetlenül a győzelem volt a fontos a mai mérkőzésen. Mindenképp győztesen akartuk lehozni, ami sikerült is. Biztos vagyok benne, hogy a játékunk is jönni fog újra. Attól függetlenül, hogy az utolsó helyen áll a DEAC, egy nagyon jó csapatnak tűnt a mai mérkőzésen. Nagyon fegyelmezettek és harcosak voltak, de sikerült feltörnünk őket egy góllal, amihez gratulálok a játékosaimnak! Értelemszerűen szeretnénk jobban is játszani, és fogunk is jobban játszani!

Sándor Tamás: – Úgy gondolom, hogy az első félidőben túl sokat áldoztunk be az eredményesség érdekében, a második játékrészben nagyon a kapuig sem tudtunk már eljutni. Nagyon sokat kivett az első hatvan perc a játékosainkból. Próbáltuk frissíteni a csapatot, de sajnos, akik csereként jöttek be, nem tudtak annyit hozzá tenni, amennyit kellett volna. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ami alatt kaptunk egy elkerülhető buta gólt, de egyértelmű volt, hogy egy ilyen kaliberű támadó kihasználja a lehetőségét. Utána próbáltunk az ellenfél tizenhatosához közel játszani, voltak is pontrúgásaink, amikből akár egyenlíthettünk is volna, de sajnos minőségben már nem tudtuk azt a játékot hozni a második félidőben, mint az elsőben.

Galéria: Vig Norbert


Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |