Balaton-átúszás

Egyéni csúccsal úszta át a Balatont Tomi Rocky

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2021.08.10. 13:25

Az eddigi legjobb idővel, 2 óra 47 perc alatt úszta át idén a Balatont Patkás Tamás, paraúszó. A Tomi Rockyként is ismert sportoló, a Győri Úszó SE tagja, edzőjével Rajos Istvánnal sokat készültek a nagy napra. Fél éve paramell technikáról paragyorsra váltottak, valószínűleg ennek köszönhető az egyéni csúcs.

Patkás Tamás Rocky 27 évvel ezelőtt egy sajnálatos baleset kapcsán került először a hírekbe, ekkor vesztette el lábait. Hét éve újra újságokban és televíziókban szerepel, ugyanis úgy döntött változtat az életén és úszni kezdett. Terepe a nyílt víz lett, Magyarország összes nagy tavát átúszta már többször is, specialitásai pedig a hűvösebb, külföldi, hegyi tavak, de a tengerektől sem riad vissza, tavaly pedig még a Boszporuszt is átúszta.

Patkás Tamás azt mondta, iszonyatosan boldog volt, amikor partra ért, s az idei Balaton-átúszás sok erőt ad majd neki. Kifejtette, télen még elképzelhetetlen volt számára ez a teljesítmény.

Tamás, a Balaton-átúszás után sem hagyja abba az edzést, heti négyszer úszik, mellette pedig kondizik is. A sportember Győr város parasport nagykövete is, amivel nem csak sorstársait, hanem mindenkit motiválni szeretne.

Több célja is van még erre az évre: többek között az Alpen Adria Swim Kupában kell még teljesítenie három állomást, Karinthiában egy hegyi tóban is fog majd versenyezni, de Koppenhágában az Északi tengernél is megmártózik, végül Oroszországban egy atomerőmű mellett is fog majd kartempózni.

Kapcsolódó témák: #parasport | #Patkás Tamás |