Kézilabda

Egy tucatot dobott közé Szerbia

Fotó: MTI//Illyés Tibor
Pulai Sarolta
2021.03.21. 18:52

Mint arról folyamatosan beszámoltunk, a torna első két helyezettje juthat ki a nyári olimpiai játékokra. A szerb és kazah válogatott az eddigi mindkét meccsnapon vereséget szenvedett, így biztos lemaradnak az ötkarikás játékokról.

Az első perctől kezdve kezében tartotta az irányítást a szerb válogatott amely már az első percekben négy gólos vezetést szerzett, s hiába jött fel olykor a kazah válogatott, végül 12 gólos szerb győzelemmel zárult a találkozó.

Kazah kezdődobással startolt a találkozó, de egy jó védekezéssel a szerbek indulhattak és Radojevic révén meg is szerezték a vezetést. Az első kazah gólra hat percet kellett várni, amikor hétméteresből Alexandrova volt eredményes (4-1). Negyed óra 12-8-ra vezetett a szerb válogatott Kovacevic révén. Húsz perc elteltével hét góllal, 17-10-re vezetett a szerb csapat. A félidő utolsó találatát Jumadilova szerezte így a félidő 23-16-os szerb vezetéssel zárult.

Szerbia kezdte a második félidőt, de az első támadásból nem szereztek találtot. A játékrész első gólját három perc elteltével hétméteresből Alexandrova szerezte. Bő tíz perccel a második játékrész kezdő sípszója után tartotta hét gólos előnyét a fehér mezes csapat. A tizenhetedik percben Pop-Lazic megszerezte csapata harmincadik találatát. (30-25) Az utolsó tíz percre fordulva, időt kért Beknazarov Kazahsztán szövetségi kapitánya, hiszen csapata hat gólos hátrányban volt szerb együttessel szemben. Egy perccel a vége előtt Pop- Lazics révén már tíz góllal, 40-30-ra vezettek a szerbek, majd Kovacevic még két góllal növelte csapata találatainak számát, így a végén 12 gólos, 42-30-as győzelmet aratott a szerb együttes.

Az olimpiai selejtezőtornán két ponttal Szerbia csapata végzett a harmadik helyen, míg Kazahsztán válogatottja pont nélkül zárta a három napos megmérettetést.
Fotó: MTI//Illyés Tibor
Kapcsolódó témák: #kézilabda |