Egy tucat góllal nyertek a győri lányok

Győr+ gyorietokc.hu
2022.12.07. 20:23

A K&H női kézlabda liga 7. fordulójában a Győri Audi ETO a Békéscsaba együttesét fogadta. Az első percekben döcögősen indult a játék a zöld-fehérek számára, a félidőben négy gólos előnyben voltak. A második játékrészben beindult a győri gólgyártás, és végül 36 – 24-re győzött az ETO.

A mérkőzés előtt a győri klub köszöntötte az Európa-bajnokságon szereplő játékosait és szakembereit.

Ambros Martín a Fodor, Hansen, Broch, Oftedal, Nze Minko, Faluvégi hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg a találkozó. A mérkőzés első két gólját a vendégek szerezték, majd Nze Minko talált be a kapuba (1 – 2). A 10. percre fordulva még 4 – 3 vezettek Mayerék, de egy 3 – 0-ás sorozattal az ETO átvette a vezetést (8 – 5). A szünetre négy gólos előnyt dolgoztak ki a zöld-fehérek. (15 – 11).

A második játékrész első találatát Győri-Lukács szerezte (17 – 12), a 40. percben pedig továbbra is öt gólos előnyben voltak Hansenék (22 – 17). Negyed órával a lefújás előtt Solberg érkezett a győri kapuba, és védéseinek, valamint a fáradó vendégek hibáit kihasználva gyors indulásgólokkal már 27 – 19-re vezettek a hazaiak. Yvette Broch találatával már tíz volt gól volt a különbség a két együttes között tíz perccel a vége előtt (31 – 21).  Farkas Eszter személyében újoncot avatott az élvonalban az ETO: a tehetséges fiatal akadémista is pályára lépett a hajrában. A végén 12 gólos győri győzelem született a találkozón, azaz veretlenül vezeti tovább a Győri Audi ETO KC a tabellát.

Ambros Martín: Gratulálok az ellenfelünknek, jól teljesítettek különösen a mérkőzés elején. A kezdésünk nem volt jó, sem támadásban, sem védekezésben. Nem értünk ki az ellenfelünk lövőire, amikor pedig kiléptünk jól játszották meg a beállójukat. A második félidőben ritmust váltottunk, ez meg is látszott az eredményen. Egy non-stop „járatban” vagyunk, egymás után jönnek a mérkőzések, de dolgozunk tovább.”

Ogonovszky Eszter: Kemény ellenféllel találkoztunk, ami a mérkőzés elején kicsit meg is lepett minket. Fontos meccs volt, jól szolgálta felkészülésünket a hétvégi Rapid elleni összecsapásra.”

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |