Egy nagy győri sportkaland kezdetének lehetünk szemtanúi

Petrov Iván Illusztráció: Győr+ archívum
2023.06.11. 18:02

Nem akármilyen derbit rendeznek a Margitszigeten. Barátságos, felkészülési mérkőzésen ismét egymásnak feszül a két póló-nagyhatalom, a magyar és az olasz felnőtt női válogatott.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya folytatja a megkezdett utat, és ismét egy fiatal tehetségnek biztosít lehetőséget a keretben.

Torma Luca kapus, az UNI-GYŐR GYVSE 17 éves tehetsége, első ízben kap lehetőséget a felnőttek között.

Luca Győrben kezdett vízilabdázni, végigjárta a korosztályos csapatokat, az első osztályba feljutást követően Vogel Zsolt mester tanítványa először a Győr második számú, majd rövidesen az első kapusa lett. Válogatottként, 2021 évben az Európa-bajnok U15 csapat kapusa volt, 2022- ben az U18 Világbajnoki bronzérem mellé még egy U16 Világbajnoki arany érmet is szerzett. Szereplését tükrözi, hogy a torna legjobb kapusa díjat is megkapta.

Bíró Attila 2022 őszén hívta be először a felnőtt keretbe, akikkel azóta együtt készül az összetartásokon. Lucát, a sportág egyik nagy tehetségének tartják a szakemberek. Munkavégzése, szorgalma, kitartása mindenképpen biztató. Sokat hallhatunk róla a jövőben.

A meccs 19:00 órakor kezdődik a Hajós Alfréd Uszodában, a Margit-szigeten. A mérkőzést a Duna World 18:50-től élőben közvetíti.

Kapcsolódó témák: #női vízilabda |