Egy éve nincs köztünk a Gyűrűk Ura, Csollány Szilveszter

Szigeti Sándor MTI/Illyés Tibor
2023.01.24. 12:24

A tornasporttal Győrben megismerkedő olimpiai bajnok klasszis a koronavírus járvány idején tüdőgyulladással került kórházba. Életét nem tudták megmenteni. Mindössze 51 éves volt.

A győri tornasport ikonikus alakja, egyben első edzője, Röck Samu „Szilas” halála után így emlékezett vissza kettőjük kapcsolatára a Győr+ Médiának:

„Máig emlékszem a napra, amikor Sydneyben megnyerte az olimpiai bajnoki címet. Miközben néztem a tévében gyakorlatát, a kettőnk egész története lejátszódott előttem. Rendkívül büszke voltam rá, hogy a győri Móra iskola tornaterméből – ahol annak idején elkezdtük a közös munkát -, a tornasport csúcsára jutott. Sydneyben végképp bebizonyosodott, hogy ő nem egyszerűen csak egy tehetséges tornász srác, hanem a legkiválóbbak egyike” – mesélte akkor Samu bácsi.

Fotó: MTI, Földi Imre

Nagyon bíztam benne, hogy felépül a betegségéből, mert még sok mindent át kellett volna beszélnünk egymással. Remélem, hogy jó szívvel gondolt rám. Az biztos, hogy én nagyon büszke vagyok rá, és sohasem felejtem el őt” – tette hozzá Röck Samu.

Miután Csollány Szilveszter Sopronban koronavírus fertőzés gyanújával kórházba került december elején, nagyon sokan aggódtak érte, mivel különböző hírek keringtek arról, hogy vett-e fel koronavírus elleni védőoltást.

Amikor az állapota tovább romlott, Budapestre, a Korányi-kórházba szállították át, ahol később lélegeztetőgépre került.

Egy ideig úgynevezett vastüdővel tartották életben, de sajnos így sem tudták megmenteni. 2022. január 24-én elhunyt.

Nyilvános búcsúztatása a Farkasréti temetőben volt, ezt követően pedig szűk családi körben Sopronban helyezték végső nyugalomra.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Csollány Szilveszter | #gyász |