Egy csapat van csak Nyugaton?

P. I., M. M.
2022.03.03. 16:00

Patinás rangadót rendeznek ma a labdarúgó-Magyar Kupában. Az NB II-ben szereplő ETO FC az élvonalbeli Fehérvárt fogadja hazai pályán (ETO Park, 20.00). Olyan futballistákat kérdeztünk a mérkőzésről, akik játékospályafutásuk során mindkét együttesben megfordultak.

A Barca Academy Hungary utánpótlásiskolát vezető Farkas Balázs két időszakban is játszott az ETO-ban, a Fehérvárral pedig 2011-ben bajnoki címet is szerzett az első osztályban.

,,Két rossz passzban lévő csapat találkozik egymással, az egyik az NB II-ben, a másik az élvonalban teljesít várakozáson alul. A kupapárharc mindkét félnek nagy lehetőség, hogy szebbé tegye a szezonját. Továbbjutás esetén pozitív löketet kaphat a győztes, ami az elkövetkező hetekre is nagy erőt adhat számára. Nagy meglepetés lenne az ETO továbbjutása, hiszen a székesfehérváriak kerete jóval erősebb. Ha tippelnem kell, egy gólos vendégsikert mondok – fogalmazott Farkas Balázs, aki hozzátette, az új tulajdonos érkezése pozitív változást hozhat az ETO életében. – A tulajdonosváltás hosszú ideje érlelődött, mindenképpen lehet bízni benne, hogy a csapat elindult felfelé.”

Sebők Zsolt, az ETO kapusedzője is megfordult mindkét együttesben karrierje során.

,,Igazi kuparangadó lesz, két komoly tradícióval rendelkező csapat mérkőzik meg egymással. Még játékospályafutásomból emlékszem, hogy mindig nagy csatákat vívott az ETO és a Fehérvár. Bízunk benne, hogy bravúrt tudunk elérni. A Magyar Kupa arról is szól, hogy az esélytelenebbnek vélt csapat meglepetést okozhat. Ezt történt esetünkben korábban a Puskás Akadémia ellen is. Hasonlóban bízom a mostani összecsapás során” – magyarázta Sebők, aki szerint rendkívül pozitív a győri klub jövőképe. – Nagyon bizakodók vagyunk, hogy a tulajdonosváltást követően szép jövő vár a csapatra. Az ETO-nak vissza kell kerülnie az élvonalba.”

Koltai Tamás a 2012–2013-as szezonban NB I-es aranyérmet nyert az ETO-val, abban az idényben győztes gólt is szerzett a székesfehérváriak ellen.

,,Jó meccset várok. Mindenki tudja, hogy a Fehérvár a mérkőzés esélyese. Ugyanakkor a győri szurkolókkal együtt bízom benne, az ETO bravúrt ér el. Egy meccsen dől el a továbbjutás, ami mindenképpen kedvező lehet a csapat számára. Hasonló forgatókönyvre lenne szükség, mint a Puskás Akadémia elleni győztes találkozó során. Stabilan kell védekezni, illetve a kontratámadásokra építeni. Nem szabad hibázni, s muszáj száztíz százalékot nyújtani. Ha így lesz, kis szerencsével meglehet a továbbjutás – mondta Koltai Tamás, aki a Fehérvárról is szót ejtett. – Nincs jó passzban a gárda, s mivel a bajnokságban távolabb került a nemzetközi kupaindulás lehetőségétől, egész biztosan nagyon komolyan veszi a Magyar Kupát. Nagy csatára számítók, elképzelhető, hogy hosszabbításban dől majd el a továbbjutás.

A meccs előtt beszélgettünk győri szurkolókkal is, akik a meccset és a jövőt is bizakodva várják.

Horváth József évtizedek óta ETO-drukker, ma már ritkán jár meccsre. “A ‘fehérvár ellenire kimegyek. Kicsit olyan ez a meccs, mintha végre újra az élvonalban lennénk” – nosztalgiázott a 62 éves győri lakos. “Remélem, az új tulajjal végre haladunk valamerre, a másodosztályú évek alatt már az ígérgetésbe is beleszürkült a csapat, nem csak a mezőnybe. Bizakodunk és várjuk az eredményeket. Türelemre van szükség most a csapattal szemben” – foglalja össze véleményét.

Egy név nélkül nyilatkozó, fiatal drukker karakánabb véleményt fogalmazott meg: az új tulaj jelenléte reményt ad, de az ETO-tábor már sokat reménykedett az elmúlt években. “Nem csak a csapatot kell rendberakni, a stadion csak kívülről mutatós – a vizesblokkokban lehet, hogy hetekig nem járnak takarítók, és még sorolhatnám. Hiányolunk egy rendesen felszerelt ETO-shopot is. Dunaszerdahelyen viszonylag rendben mennek a dolgok, szeretnénk itt is azt látni, ami ott van. Meg kellene tartani az ETO-kötődésű játékosokat, több saját neveléssel eredményesebbek lennénk. Több klubikonnak lehetne szerepet adni a csapatnál” – summázza többek véleményét a szurkoló.

Az ETO ma, csütörtök este 20 órakor játszik a Fehérvár ellen a Magyar Kupában.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Magyar Kupa |