EB-selejtező, hat győrivel

Győr+ Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség
2024.04.04. 13:57

Szarvas Alexandra személyében új szövetségi kapitánnyal vág neki az új Európai-bajnoki selejtező sorozatnak a magyar női labdarúgó-válogatott. Pénteken 17.45 órakor Szegeden (M4 Sport TV), a Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzéssel indul a csoport, amelynek tagja még Törökország és Svájc válogatottja.

A magyar együttesnek, Borók Dorina, Öreg Cintia, Kovács Laura, Savanya Csilla, Süle Dóra és Vachter Fanni személyében hat ETO-játékos is tagja, míg Nagy Fanni, Vida Boglárka és Kocsán Petra ezúttal sérülés miatt hiányzik a csapatból. A magyar válogatott, hazai környezetben, természetesen győzelemmel kezdené a sorozatot, hogy aztán jövő kedden Isztambulban, a török együttes otthonában is a pontszerzés reményében léphessen pályára.

Az U19-es magyar válogatott is EB-selejtezőket vív a napokban Telkiben, ahol a svédek elleni vereséget (0-3) követően, majd a német és a román válogatott ellen javítana Rácz Zsófia szövetségi edző csapata, amelyben két győri fiatal, Petrovics Petra és Kern Fanni is helyet kapott.

Ugyancsak U19-es EB-selejtezőn szerepel jelenleg  az ETO FC tehetséges védője, Szabova Sofia is, aki a szlovák válogatottal 2-2-es döntetlent ért el Szerbia ellen.

Kapcsolódó témák: #EB-selejtező | #ETO FC Győr | #női labdarúgás |