Labdarúgás

EB – Hamarosan pályára lép Magyarország Franciaország ellen

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Győr+
2021.06.19. 13:44

Bő egy óra múlva elkezdődik az Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Franciaország elleni mérkőzése.

Az MTI fotósa, Máthé Zoltán már dél után a Puskás Arénához vonuló magyar szurkolókat fotózott.

Korábban Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már latolgatta a sajtóban az esélyeket. Szerinte csapatának tökéletesen kell játszania szombaton a világbajnok franciák ellen a Puskás Arénában. Hangsúlyozta azt is, az előző összecsapás utolsó hét-nyolc perce pszichológiai szempontból hagyott nyomot, de azzal már nem szabad foglalkozni, tovább kell lépni.

A csapat apróbb változtatásokkal ugyan, de hasonló taktikával fog pályára lépni, mint a portugálok elleni találkozón.

Rossi még hozzátette, Franciaország biztos, hogy győzelemre fog játszani szombaton, az a kulcsfontosságú, hogy a villámgyors szélsőik előtti teret mennyire tudják majd leszűkíteni labdarúgóink.

A nagy meleget illetően azt mondta, ez mindkét együttest egyformán érinteni fogja, igaz, várhatóan a magyar játékosoknak kell majd többet labda nélkül futniuk, így szükség lesz arra, hogy okosan osszák be az energiájukat.

A szövetségi kapitány fontosnak nevezte, hogy jó eredményt érjenek el, de ennél is fontosabbnak tartja a megkezdett fejlődést, amin a csapat elindult. „Sok területen javultunk, de az ilyen szintű ellenfelek komoly kihívás elé állítanak minket” – fogalmazott a kapitány, aki szerint a válogatott ezúttal is a végsőkig harcolni fog.

Ez a tizenegy játékos kezdi a mai Eb-mérkőzést a világbajnok francia válogatott ellen! – jelent meg a Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook oldalán.

Fotó: Facebook/MLSZ
Kapcsolódó témák: #Euro-2020 | #Európa-bajnokság | #labdarúgás |