Dupla arany francia vizeken

Petrov Iván Fotó: GYÚSE
2023.03.17. 10:12

Fantasztikus bajnokokkal teletűzdelt mezőny gyűlt össze a tragikus sorsú, mindössze 25 évesen helikopterbalesetben elhunyt Camille Muffat emlékére megrendezett úszóversenyen Nizzában. Jakabos Zsu és Szabó Szebasztián önköltségen is a francia körversenyen való részvétel mellett döntöttek, s ha már ott voltak, nem tétlenkedtek.

A lebonyolítás különleges, “csillagszóró” jellegű formátuma miatt a megszokottnál többször kellett teljesíteni a távokat: az 50 méteres férfi pillangóúszást négy, a 100 méteres férfi gyorsúszást három alkalommal kellett teljesíteni.

A felkészülést az ilyen jellegű erőpróbák kiválóan szolgálták, Szabó mindkét versenyszámot a legjobb időeredménnyel teljesítette, így két aranyérmet is a nyakába akasztottak.

A legnagyobb rivális nem más, mint a hazaiak 100 és 50 méteres férfi gyorsúszásban vb ezüst és bronzérmes klasszisa, Maxim Grousset volt, Szabón ő sem tudott kifogni.

Jakabos Zsu Nizzában elsősorban az állóképességét tesztelte, az első napon sűrű egymásutánban 200 méteres női vegyesúszásban és 200 méteres női gyorsúszásban úszott a legjobbak között, míg a második napon 800 méteres női gyorsúszásban szezoncsúcsot ért el.

A körverseny utolsó állomása Párizsban kerül megrendezésre szombaton és vasárnap, ahol újra a Győri Úszó Sportegyesület versenyzőinek szurkolhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó témák: #GYÚSE | #úszás |