Dunaszerdahelyen nyert az ETO!

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.10.13. 13:56

A válogatott mérkőzések miatta szünetet kihasználva az NB II-ben éllovas ETO FC labdarúgócsapata Dunaszerdahelyen, a szlovák első osztályú DAC otthonában lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A zöld-fehérek Riquelme góljával 1-0-ás győzelmet arattak.

A 8. percben Tóth R. labdaszerzése után vezetett gyors kontrát az ETO, aminek a végén Diarra lövését blokkolták a hazaiak. Egy perccel később Kacer próbálkozott távoli bombával, lövése kevéssel ment a vendégek kapuja mellé. A 33. percben Kiss M. szánta lövésre magát jó huszonöt méterről, Petras védett. Öt perccel az első félidő vége előtt Kiss M. végzett el szögletet a jobboldalról, ami középen Riquelmét találta meg. A győri focista hosszan vette át a labdát a kapu előterében, így a hazaiak fel tudtak szabadítani. A következő percben nagy tűzijáték alakult ki a DAC kapuja előtt, előbb Kröhn lövését védte Petras, majd Riquelme csavarása szállt el kevéssel a kapu fölött. A 45. percben Kröhn lapos lövése kerülte el a kaput.

A második játékrész első lehetősége a hazaiak előtt adódott, egy jobboldali beadást Kasa csúsztatott kapura, ám Pap magabiztosan gyűjtötte be a labdát. A 68. percben Redzic vitte középre a labdát, centerezésére Trusa érkezett, aki nagy helyzetben fölé lőtt. A 72. percben Riquelme támadott le eredményesen, labdát szerzett a DAC tizenhatosán belül, eltolta Petras mellett, majd a hálóba gurított (0-1). Két perccel később Skavrka adott középre, ahol Tóth R. próbálkozott sarokkal, ám nem okozott nagyobb veszélyt. A 80. percben egy beadást követően Kasa tudott fejelni, csúsztatása a kapufa tövéből pattant a vonalon kívülre. A 84. percben Barisic lőtt centikkel az ETO kapuja mellé.

DAC 1904 – ETO FC Győr 0-1 (0-0)

Dunaszerdahely, MOL Aréna.

FC DAC 1904: Petras – Pinto, Risvanis, Brunetti, Mendez (Andzouana 70’), Kácer (Dimun 57’), Herc, Gavric (Kasa 21’), Redzic (Demjanovic 70’), Trusa (Goure 70’), Barisic (Owusu 85’)

Vezetőedző: Adrian Gula

ETO FC Győr: Pap – Lacza (Vera 60’), Kovács M. (Szépe 60’), Koncz (Szujó 29’), Boldor (Keresztes 29’), Vianna (Csontos 80’), Kiss M. (Skvarka 60’), Tóth R. (Tudor 80’), Riquelme (Herczeg 80’), Diarra (Bumba 60’), Kröhn (Csóka 46’)

Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gól: Riquelme (72’).

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |