Dubei vezérletével folytatná a menetelést az UNI Győr MÉLY-ÚT

Fotó: gyorikosar.hu/Krizsán Csaba
Pécskai István
2022.01.11. 14:48

Szenzációs bravúrt ért el az UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapata. Az együttes a múlt hét végén 76-73-ra verte a Sopron Basket gárdáját, amely mindez idáig veretlen volt az NB I-ben. Dubei Debóra 10 ponttal vette ki a részét a sikerből. A korábban a soproniakat erősítő magyar válogatott játékos szerint a győzelem óriási lökést adhat a győrieknek a szezon hátralévő részére.

Mit jelent számodra a Sopron elleni diadal?

Elképesztően boldog vagyok. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy ebben az idényben legyőzték a soproniakat, a hazai porondon ez ráadásul nekünk sikerült először. Hatalmas erőt tudunk meríteni a diadalból. Nem szabad persze hátradőlni, továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük céljainkat.

Milyen célokra gondolsz?

A bajnokságban szeretnénk minél fényesebb érmet szerezni. A Magyar Kupában hasonló reményeink vannak, bízunk benne, hogy egészen a döntőig menetelünk.

Ebben az idényben is megmérette magát a csapat a nemzetközi porondon. Hogyan értékeled az Európa-kupa-szereplést?

Természetesen szerettünk volna továbbjutni a csoportkörből, sajnáljuk, hogy ez nem jött össze. Persze próbálunk minderre úgy tekinteni, hogy a mérkőzéseken megszerzett nemzetközi rutin sokat jelenthet a csapatnak a jövőre nézve. Az elitbe, az Euroligába vágyunk, de persze előtte még az Európa-kupában is bizonyítanunk kell, hogy készen állunk a legkomolyabb feladatra.

Hogy mindez sikerüljön, abban edzőként egy egykori világklasszis játékos, Iványi Dalma van a csapat segítségére. Milyen trénernek tartod őt?

Fiatal edző, aki nagyon jó úton halad afelé, hogy trénerként is sikeres legyen. Játékosként hihetetlen múltja van, éppen ezért jól lát a pályán. Az észrevételeivel és a tanácsaival rengeteget tud nekünk segíteni. Jó vele együtt dolgozni.

Amikor Győrbe igazoltál, azt mondtad, vezérszerepet szánsz magadnak a csapatban. Megvalósult ez a terved?

Úgy érzem, igen. Az első évben mindezt a célkitűzést még nem tudtam maradéktalanul megvalósítani, a második idényemben azonban már ott tartok, ahol lenni szerettem volna. Persze továbbra is fejlődni akarok, másképp nem is lehetne hozzáállni a mindennapokhoz.

Fotó: gyorikosar.hu/Krizsán Csaba

Hogy érzed magad Győrben?

Nagyon szeretek itt élni, nem gondoltam volna, hogy ennyire megkedvelem a várost. Jó hely, hasonlít Budapesthez, pezsgő hely. Szeretem az itteni éttermeket és a kávézókat is, tényleg remekül érzem magam Győrben.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Leginkább a Netflix streamszolgáltatón nézek sorozatokat, illetve zenét hallgatok.

Mik a kedvenceid?

Ami a sorozatokat illeti, az Emily Párizsbant és A nagy pénzrablást emelném ki, mindegyik nagyon tetszik. Ha pedig zenéről van szó, elég sok műfajt meghallgatok. A kedvenc énekesnőm Beyoncé.

Nem csupán a klubodban, hanem a válogatottban is meghatározó játékos vagy. Mennyire fájó, hogy legutóbb sérülés miatt nem állhattál a nemzeti csapat rendelkezésére?

Természetesen sajnáltam, hogy nem tudtam játszani a válogatottban. A nyáron kezdjük majd meg a felkészülést az őszi selejtezőmérkőzésekre. Egyértelmű a célunk, szeretnénk kijutni az Európa-bajnokságra. Fiatal, tehetséges csapatunk van, amely képes lehet mindezt elérni.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |