Drámai vereség Metzben

Győr+
2023.01.21. 19:44

A csoport első helyezettje, a Metz otthonában lépett pályára a Győri Audi ETO Franciaországban az EHF Bajnokok Ligája 12. fordulójában. A tét a csoport első helyének visszavétele volt a győriek számára, ami egyben nagy lépés jelentetett volna a negyeddöntőbe jutást érő első két pozíció megszerzése felé. A találkozó első öt perce után vették át a vezetést a metziek, de a félidőre felzárkózott a győri együttes, így 13-13-as döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőben fej-fej mellett haladtak az együttesek, végül egy utolsó másodperces góllal 29-28-ra megnyerte a mérkőzést a Metz.

Hirdetés

Metzbe nem utazott el Ryu Eun Hee, aki egy edzésen összefejelt csapattársával. A repülés nem volt ajánlott számára, ezért helyette Jelena Despotovic került be az utazó keretbe.

Ambros Martín vezetőedző a Faluvégi, Gros, Oftedal, Broch, Nze Minko, Schatzl hatossal és a kapuban Tofttal kezdte meg az összecsapást. A találkozó egy Gros hetessel indult, majd Toft védése után újra a győri átlövő talált a metzi kapuba (0-2). Egy 3 – 0-as sorozat után megfordította a mérkőzés állását a hazai együttes (3-2). Tizenöt perc elteltével már négy gólos előnyt alakított ki a kék-sárga együttes (8-4), ezért Ambros Martín kikérte első idejét. A félidő utolsó tíz percére nem sikerült faragnia hátrányából Hansenéknak, így a hajrára mínusz néggyel fordult a csapat (10-6). Azonban a 26. percre Toft védéseinek és az 5-1-es védekezésre való váltásnak köszönhetően gyorsan ledolgozta hátrányát csapatunk (11-11), és a félidő is döntetlennel zárult.

A második játékrész Oftedal lerohanás góljával indult, de rögtön érkezett a francia válasz hétméteresből (14-14). A 37. percre újra két gólos előnybe kerültek a hazaiak (17-15), így Ambros Martín újra letette az időkérő táblát. A 45. percre Fodor góljával kiegyenlített a csapat (20-20). A mérkőzés utolsó tíz percére fordulva 24-21-es francia vezetést mutatott az eredményjelző. A végén fej-fej mellett estek a gólok, és az 57. percben Gros lövésével átvették a vezetést a győriek. Egy végletekig kiélezett végjáték után végül egy utolsó másodperces góllal  29-28-as metzi győzelem született.

Forrás: gyorietokc.hu

Illusztráció: depositphotos.com

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |