Dörnyei bajnoki döntőbe vezetné az ETO-t

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.02.17. 19:34

A Ferencvárossal öt bajnoki címet szerző Dörnyei Balázs lett az ETO FC női csapatának szakmai vezetője. A jövőben a teljes női szakág munkájáért felel, az iránymutatása alapján készül a klub nyolc korosztályos női csapata, a felnőttektől egészen a legkisebbekig.

,,Miután a klub vezetésével le tudtunk ülni tárgyalni, nem kellett sokat gondolkodnom, hogy elfogadjam az ETO ajánlatát. Horváth Cs. Attila szakágvezetővel régóta remek kapcsolatot ápolok, ő volt az értelmi szerzője annak, hogy a klubnál vállaljak munkát. Sokat jelent számomra, hogy minden követ megmozgatott ezért. Boldog vagyok, hogy meg tudtunk állapodni – árulta el a Győr+ Médiának Dörnyei Balázs, aki tavaly ősszel tizennégy sikeres év után távozott a Fraditól. – Az elmúlt négy hónapban teljesen fel tudtam töltődni, amire nagy szükségem volt. Két héten keresztül csak pihentem, a fennmaradó időben pedig két képzést is elvégeztem. Megújítottam a spanyolországi edzői képesítésemet, emellett a Norvég Kézilabda-szövetség tehetséggondozásról szóló képzését is sikeresen abszolváltam. Leginkább a mentális felkészítésen volt a hangsúly, amit én is nagyon fontosnak tartok. Trénerként eltérő típusú tehetségeket kell menedzselni, akikhez különböző módon kell hozzáállni, és akiknek nem csupán fizikálisan, hanem fejben is muszáj erősnek lenniük.

Dörnyei úgy véli, Győrben minden adott ahhoz, hogy a szerepvállalása sikeres legyen. Szakmai vezetőként összetett feladat vár rá: a női akadémián folyó szakmai munkát magasabb szintre kell emelnie. Hozzátartozik a munkájához az edzők folyamatos képzése és ellenőrzése, a tehetségek menedzselése, illetve a NB I-es felnőtt csapat felügyelete. Utóbbinál a tavaszi idényben a jelenlegi vezetőedző, Menczeles Iván segíti a munkáját, hogy a gárda bejusson a bajnoki döntőbe. Nyártól ezt a pozíciót is átveszi majd.

,,A szerepkör nem ismeretlen számomra, hiszen a Ferencvárosnál ugyanezt csináltam. A Fradinál megszerzett tapasztalataimat szeretném Győrben kamatoztatni. Kihívást jelent, hogy mivel kívülállóként kerültem az ETO-hoz, a klub összes szakemberét és játékosát muszáj megismernem és feltérképeznem, kiből hogyan lehet kihozni a maximumot. Az a célom, hogy sok jó szakemberből álló, kifogástalanul működő stábot rakjak össze, hiszek a skandináv típusú menedzsmentben” – tette hozzá Dörnyei.

Az ETO az élvonalban másodikként várja a tavaszi folytatást. A cél, hogy a gárda a szezon végén bejusson a bajnoki döntőbe.

,,Alig egy évvel ezelőtt még kiesési gondjai voltak a csapatnak, amely most már az élmezőnybe tartozik. Ebben a gárdában komoly potenciál van. Bár az ETO tavaszi sorsolása nagyon nehéz, reális célkitűzésnek tartom, hogy bajnoki finálét játsszon az együttes” – fogalmazott a szakember.

Dörnyei szerint nagyon fontos, hogy a klubot a jövőben is elsősorban saját nevelésű játékosok alkossák.

,,Az a cél, hogy a felnőtt csapat hatvan-hetven százaléka, nagyjából tizenhat futballistája saját nevelésű legyen. Fontosnak tartom, hogy ez a szemlélet határozza meg a klub identitását – hangsúlyozta a tréner, aki úgy látja, sokat javult a női labdarúgás megítélése idehaza.Talán nem annyira, mint a külföldi országokban, de látható az előrelépés. Hiszek benne, hogy működő rendszerben, megfelelő szakemberek irányításával a női labdarúgásunk idővel akár az európai élmezőny szintjét is elérheti.”

Az új szakmai vezetővel a klub megegyezett, hogy Győrbe költözik. Mindez garancia lehet arra, hogy az ETO FC hosszú távon is a magyar női labdarúgás egyik meghatározó klubja maradjon.

,,Többször jártam már korábban a városban, vannak itteni barátaim is. Győr nagyon klassz és élhető város. A magánjellegű feltérképezésére még nem jutott időm, hiszen reggeltől estig a klub területén tartózkodtam. Idővel igyekszem majd megismerni a várost és az embereket” – mondta Dörnyei Balázs.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |