Labdarúgás

Döntetlent játszottak a hétközi fordulóban

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2020.09.17. 07:18

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában az ETO a dobogó legalsó fokán álló Békéscsabát fogadta. A mérkőzésen ETO helyzetek akadtak bőven, gól azonban sajnos nem született.

Csató Sándor számára különösen fontos mérkőzést játszott szerda este a csapat, hiszen vezetőedző játékosként pályafutása nagy részét a békéscsabai egyletnél töltötte, és a mai napig a gólok és a lejátszott mérkőzések számát tekintve is a gárda negyedik legeredményesebb játékosa.

A mérkőzés előtt Soós Imre ügyvezető és Horváth Cs. Attila klubigazgató köszöntötte Priskin Tamást, a századik ETO színekben lejátszott mérkőzése alkalmából.

A Békéscsaba kezdte aktívabban a meccset, a vendégek agresszívan támadtak le a győri térfélen. Negyed óra elteltével teljesen felvette az ETO a meccs ritmusát, átvette a kezdeményezést. Az első félidő legnagyobb lehetősége egy visszagurított labdát követően Berki lövése volt, ami a vendégek szerencséjére pont a kapu közepébe tartott, így Czinanó kapus ki tudta öklözni a labdát. Kisebb lehetőségek akadta a másik oldalon is, de egyik háló sem rezdült meg.

A második félidő is hasonlóan indult, mint az első játékrész, viszont negyed óra elteltével egyértelműen az ETO vette át a kezdeményezést. Bagi kezdte meg a győri tüzijátékot, a 62. percben 20 méterről leadott lövését hatalmas bravúrral tolta a kapu fölé a csabai kapus. Négy perccel később Vári érkezett egy remek beadásra, Czinanó ismét óriásit védett. Ezután sem kellett sokat várni az újabb hazai helyzetre, egy szöglet utáni kavarodás végén nehezen tudtak tisztázni a védők. A rendes játékidő letelte előtt egymást követték az események. Priskin lépett ki szépen, jól szerzett pozíciót a védőkkel szemben a tizenhatoson belül és egy hátulról menteni igyekvő lábban esett el támadónk. A játékvezető sípja néma maradt az erősen büntető gyanús szituáció után. Priskin az esetet követően reklamált a játékvezetőnek, aki azonnal kiállította. Gól nem született a mérkőzésen, így csak egy pontot sikerült szerezni.

Csató Sándor: – Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy azt megbeszéltük, ettől függetlenül megvoltak a lehetőségeink. A második játékrészben a srácok mindent elkövettek, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést, megvoltak a lehetőségeink, az ellenfél kapusa szenzációsan védett, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni.

Brlázs István Gábor: Az első félidőben megvolt a lehetőségünk, hogy megszerezzük a vezetést, de kimaradtak a helyzeteink és az utolsó passzok nem sikerültek a támadó harmadban. A második félidőre elfáradtunk, kényszerű cseréink is voltak és az ETO előtt is sok lehetőség adódott, így sokat ér a döntetlen. Szerencsére a kapusunk jól védett.

Forrás: eto.hu

A tegnapi napra kiírt Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr mérkőzés a hazai szervezők döntése értelmében elmaradt.

Kapcsolódó témák: #labdarúság | #WKW ETO FC |