Döntetlent játszott az ETO a Komárno ellen

Győr+ eto.hu
2023.01.14. 16:35

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, amely Gyirmóton találkozott a szlovák másodosztályban szereplő KFC Komarno gárdájával.

Gyirmót, Alcufer Stadion (7-es pálya). V.: Görög. 

ETO FC Győr: Kovácsik (Ruisz 63’) – Kiss Ba. (Kovács K. 63’), Papp (Urblík 72’), Fodor (Obadal 63’), Keresztes, Vingler (Kiss M. 63’), Tuboly (Toma 63’), Vitális (Morínigo 63’), Óvári (Borsos 63’), Kiss Be., Szendrei (Priskin 63’). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

KFC Komarno: Breda – Smehyl, Spiriak, Szőcs, Horodník, Simko, Németh T., Stepanovsky, Antal, Pastorek, Tóth G. Cserék: Mészáros, Saláta, Svrnovsky, Kalmár, Druga, Chorlát, Ganbayak, Knesz, Rák, Jurina, Matic. Vezetőedző: Radványi Miklós.

Harmadik edzőmérkőzését játszotta csapatunk a téli felkészülési időszakban. Együttesünk ezúttal a szlovák másodosztályú Komarno gárdájával találkozott Gyirmóton. A 2. percben szépen járattuk a labdát, Vitális passzolt Szendreinek, aki Tuboly elé tálalt, lövését védte Breda. A 11. percben labdaszerzés után Kiss Bence került lövőhelyzetbe, a labda kevéssel kerülte el a kaput. A 24. percben egy labdavesztés után került Antal elé a labda a tizenhatosunkon belül, ám időben visszazártunk, így nem alakult ki komolyabb veszély. Öt perccel az első félidő vége előtt Keresztes fordult kapura a tizenhatos sarkánál, életerős lövése centikkel szállt el a jobb felső felett.

Az első játékrészben fölényben játszott csapatunk, leginkább az ellenfél térfelén folyt a játék. Az 56. percben adódott a szlovák csapat első lehetősége. Egy baloldali szöglet szállt el az ötösön belül, a hosszún Ganbayar pörgetett a kapu fölé egy lépésről. A 73. percben Kiss M. távoli lövése tévesztett célt. A 80. percben Chorlát fordult a kapunkra, hosszan tolta meg, de így is a bal kapufára tudta pöcköli a labdát. A 86. percben Priskin kiváló passzal indította Morínigot, aki jól vette át, lövése után a kapus hatalmasat védett. Egy perccel később ismét Morínigo került helyzetbe, Kiss Be. visszafejelt labdáját lőtte kapásból az oldalhálóba. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, igazságos döntetlen született.

Tímár Krisztián: Örülök, hogy sok minden visszaköszönt a mérkőzésen abból, amit edzéseken gyakoroltunk, ilyen volt például a visszatámadás, és a labdaszerzések is jól működtek. Próbáltunk nagy iramot diktálni, de abban az időszakban vagyunk, hogy várható volt, el fogunk fáradni, de a játékosoknak jó volt a hozzáállásuk, kontroll alatt volt a meccs, sikerült helyzeteket kialakítani, úgyhogy összességében elégedett vagyok. Külön öröm, hogy Vingler Laci jól helyt állt a bő egy órában, ami jutott neki, Urblík Norbi visszatért a sérüléséből, emellett, hogy Nicolás Morínigo bemutatkozhatott a csapatban.

Szöveg és forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |