Döntetlent játszott a Gyirmót

Pécskai István Fotó: gyirmotfc.hu
2023.09.03. 18:32

Nem tudta megtörni a nyeretlenségi sorozatát a Gyirmót focicsapata az NB II-ben. A győri együttes sorozatban ötödik alkalommal játszott döntetlent, ezúttal hazai pályán végzett 2-2-re a Kazincbarcikával. A Gyirmótiak hét meccsen öt pontot gyűjtve utolsó előttiek a tabellán.

A hazaiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, támadó szellemben léptek pályára, s már a 4. percben sikerült megszerezniük a vezetést. Medgyes Zoltán beadásából Takács Ronald lőtt közelről a hálóba. A gól után sem állt le Csizmadia Csaba csapata, folyamatosan nyomás alatt tartotta a kazincbarcikai kaput. A vendégek leginkább kontrákkal próbálkoztak, de a Gyirmót irányította a meccset.

Ennek ellenére egy szabadrúgást követően egy öngóllal egyenlítettek a vendégek. Pekár lőtte a kapu elé a labdát, amely Pethő Bence fejéről a saját kapujába hullott.

Az egyenlítő találat hatására kiegyenlítettebb lett a játék az első félidő közepére. A 32. percben ismét előnybe kerültek a gyirmótiak. Jova beívelését Pethő tette vissza lövésre Madarász Márknak, aki szép mozdulattal a hálóba lőtt. Az eredmény a szünetig nem változott, 2-1-es hazai vezetéssel mentek az öltözőbe a csapatok.

A második félidő sajnos borzalmasan indult a gyirmótiak számára, néhány perccel a játékrész kezdetét követően ugyanis emberhátrányba került a hazai együttes. Medgyes Zoltánnak műesésért mutatta fel a második sárga lapot a játékvezető.

Az emberelőnyt szinte azonnal gólra is váltotta a Kazincbarcika, Csilus beadását követően a leshatáron kiugró Kotulapasszolt Papp Milánhoz, aki három méterről a kapu közepébe fejelt.

A vendégek előtt két nagy helyzet is adódott a második játékrészben, de betalálni egyikből sem sikerült. Ahogy nem tudott gólt szerezni az emberhátrányban játszó Gyirmót sem, pedig a mérkőzés utolsó perceiben a kapuja elé szögezte ellenfelét. A hosszabbítás pillanataiban óriási esély adódott a győzelem kiharcolására, amikor Hudák Dávid fejese után a jobb felső sarokra tartó labdát Tóth Balázs óriási bravúrral tudta hárítani.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás |